Westersingel 32

1671 GN Medemblik € 1.650.000,- k.k.
Je makelaar voor dit object

Omschrijving

Van Overbeek Bedrijfsmakelaars biedt aan:

Beleggers en ondernemers opgelet. Op een zeer prominente locatie aan de Westersingel met fraai zicht op het Westereiland is dit in het oog springende vrijstaande, verhuurde kantoor-/praktijkgebouw rond het jaar 1990 op een perceel van 1.435 m² eigen grond op traditionele wijze gebouwd, waarbij gebruik is gemaakt van geprefabriceerde elementen. Het complex betreft het voormalige politiebureau van Medemblik en bestaat uit een kantoorgedeelte (tweetal bouwlagen) met achtergelegen praktijk gebouw alsmede een tweetal opslagruimtes, plaatselijk bekend als Westersingel 32 (1671GN Medemblik) en Wijmerplantsoen 1 (1671KG Medemblik).

Het praktijkgebouw heeft een bruto vloeroppervlakte (bvo) van circa 1.015 m²:
– Kantoor-/praktijkruimte circa 915 m² bvo, verdeeld over begane grond (circa 647 m² bvo) en eerste verdieping ( circa 268 m² bvo).
– Twee opslagruimtes van circa 62m² en 38m² bvo.

Het fraai ingerichte en afgewerkte kantoorgedeelte (ter grootte van circa 510m² aan Westersingel 32 Medemblik) is thans tot en met 31 juli 2026 (met stilzwijgende verlenging) verhuurd aan de Stichting Geestelijke Gezondheidszorg Noord Holland Noord, huurprijs per 1 augustus 2024 € 6.274,43 per maand, vrij van BTW.

Eén opslagruimte (ter grootte van circa 62m² ingang aan Baenpoort aan Wijmerplantsoen ong. Medemblik) is voor onbepaalde tijd ad. € 210,- per maand verhuurd.

De achtergelegen praktijkruimte Wijmerplantsoen 1 Medemblik is tot en met 30 juni 2025 verhuurd aan Kinderdagverblijf Berend Botje, huurprijs per 1 augustus Juli 2024 € 3.191,42 per maand. Huurder heeft deze huurovereenkomst opgezegd.

Informeer naar de kerngegevens van voormelde huurovereenkomsten.

De locatie kwalificeren wij als onderscheidend en biedt mogelijkheden om woningbouw te realiseren. De binnenstad van Medemblik en het Koningin Emmapark zijn op loopafstand gesitueerd. Het gezellige Zuiderzeestadje Medemblik grenst aan het IJsselmeer, met een goede verbinding met Rijksweg A7, Amsterdam/Leeuwarden en via de dijk Enkhuizen/Lelystad een goede verbinding met het oosten van het land. De bereikbaarheid met eigen vervoer is uitstekend te noemen.

Op het verharde parkeer- en manoeuvreerterrein is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Voor meer informatie over de bedrijfsunit kunt u contact opnemen met ons kantoor of kom langs voor een kop koffie!

Koopcondities

Vraagprijs: € 1.650.000,- kosten koper

Aanvaarding: Per direct

Zekerheidsstelling: Een bankgarantie/waarborgsom 10% van de koopsom

Koopovereenkomst: Model koopovereenkomst voor bedrijfs-onroerend goed (model 2023). Vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed en vastgoeddeskundigen NVM.

Bestemmingsplan: Bij de gemeente Medemblik valt het perceel binnen het bestemmingsplan “Medemblik Woongebieden”. Dit houdt in dat het perceel de enkelbestemming gemengd heeft met een dubbelbestemming waarde – archeologie 2. De gronden zijn bestemd voor:
– dienstverlenende bedrijven en/of dienstverlenende instellingen;
– maatschappelijke voorzieningen;
– bedrijven die zijn genoemd in bijlage 2 onder de categorieën 1 en 2, met uitzondering van geluidszoneringsplichtige inrichtingen, risicovolle inrichtingen en/of vuurwerkbedrijven;
– woningen;
– kantoren.

Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de gemeente Medemblik.

Goedkeuring: Het bovenstaande is onder het voorbehoud van finaal van de eigenaar/opdrachtgever.

Ondanks dat deze publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld is Van Overbeek Makelaars V.O.F. niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die in deze publicatie vermeld staan. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Toon meer

Kenmerken

Koopprijs
€ 1.650.000,- k.k.
Huur BTW belast
Nee
Status
Beschikbaar
Hoofdbestemming
Belegging
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1990
Oppervlakte object
1.014 m2
Label
B
Einddatum
13 November 2028
Toon meer