Je huis snel verkopen? 5 tips van onze makelaars!

Heb je plannen om je huis te gaan verkopen? Dan wil je vast dat dit snel, voor de beste prijs en vooral zorgeloos gebeurt. Bij deze grote beslissing komt best wel wat kijken. Wat is de beste prijs en hoe verkoop ik mijn huis snel? Onderstaand lees je onze tips. Zo ben je weer een stapje verder in het proces om je huis te gaan verkopen.

Tip 1: Laat je goed informeren voordat je jouw huis snel wil verkopen

Ondanks dat het op dit moment lijkt of je er niets voor hoeft te doen om je huis te verkopen, is het belangrijk om je goed te laten informeren. Een huis verkopen betekent niet alleen een bord in je tuin en een post op social media. Hier komt meer bij kijken.

  1. Welke prijs ga je vragen?
  2. Jij kent de woning maar wat weet je van de woningmarkt?
  3. Hoe weet je zeker dat je koopovereenkomst alles afdekt?
  4. In deze tijd zijn er veel kijkers? Hoe ga je dit organiseren?
  5. Is het slim om zelf de potentiële kopers rond te leiden?

Natuurlijk wil je je woning zo snel mogelijk verkopen tegen de beste prijs. Maar weet je zeker dat wat jij de beste prijs vind ook de beste prijs is? Weet jij wat de juiste strategie is tijdens de onderhandelingen? Een woning verkopen doe je niet dagelijks. Een makelaar wel. Laat je daarom goed informeren over wat er allemaal komt kijken bij een het verkopen van een huis. En wil je weten wat een makelaar voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor en gratis verkoopadvies gesprek. Tijdens dit gesprek vertelt de makelaar wat je kunt verwachten als je een woning gaat verkopen.

Tip 2: Weet wat je woning waard is

Wat is mijn woning waard? Dit is de één van de eerste vragen als je van plan bent om je huis te gaan verkopen. Middels een gratis waardebepaling weet je dan direct wat je woning waard is. Om de juiste waarde te kunnen bepalen is het belangrijk dat de makelaar bij je langs komt. Een huis moet je zien en voelen. Alleen dan is het mogelijk om een reële prijs te geven. Tijdens deze waardebepaling ontvang je, indien nodig, ook verbeter tips voor de verkoop. Let op! Een gratis waardebepaling is geen taxatierapport. Een taxatierapport heb je nodig voor je hypotheek. Een waardebepaling is er alleen om je waarde te weten zodat je weet wat je bestedingsruimte is voor een volgende stap.

Tip 3: De juiste prestatie om je huis snel te verkopen

Je krijgt maar één keer de kans voor de eerste indruk! En ja die moet perfect zijn. Natuurlijk is jouw woning perfect zoals hij is en voldoet hij aan al jouw eisen, maar kijken eens goed om je heen. Probeer je woning te bekijken in de ogen van een potentiële koper. Wat zie je dan? Deuren die niet goed sluiten, vlekken op de muur of een plank in de vloer die los ligt? Pak deze verbeterpunten aan. Zie je geen verbeterpunten meer laat dan een ander kritisch naar de woning kijken. Wedden dat hij nog iets vindt. En als alles verbeterd en opgeruimd is, is het tijd voor goede foto’s want goede foto’s zeggen alles! Fotograferen is een vak apart. Laat daarom je woning altijd fotograferen door een professionele fotograaf. Kies voor een fotograaf die realistisch fotografeert want je hebt er niets aan als mensen komen kijken en het beeld van de foto’s niet past bij de werkelijkheid. Met de perfecte presentatie verkoop je jouw huis sneller.

Wil je dat je woning op Funda wordt gepresenteerd? Neem dan een NVM makelaar in handen zo ben je beter zichtbaar op Funda. Best handig om op het grootste woningplatform van Nederland goed zichtbaar te zijn.

Tip 4: Je huis snel verkopen met een makelaar? Kies dan voor een NVM Makelaar

Makelaardij is sinds 2001 een vrij beroep. Dit houdt in dat iedereen die een huis verkoopt zich makelaar mag noemen. Tot 2000 mocht alleen diegene de titel ‘makelaar’ gebruiken, als je na het behalen van het diploma ook beëdigd werd door de rechter. Een NVM makelaar betekent dat de makelaar jaarlijks educatie moet volgen bij de NVM. Zo heeft de makelaar de optimale kennis om jouw huis te verkopen. Kies daarom altijd voor een NVM makelaar want het kan zo maar zijn dat de makelaar die jij op het oog hebt geen “echte” makelaar is. De NVM staat voor:

  • Deskundigheid
  • Betrouwbaarheid
  • Zekerheid

Maar hoe kies je een makelaar? Ons advies is om altijd voor een NVM Makelaar te kiezen uit jouw buurt. Zij kennen de woningmarkt en weten de marktwaarde van jouw woning. Vaak staan er reviews op de website. Neem daar gerust een kijkje. Bij veel makelaars zie je de Funda beoordelingen dit zijn onafhankelijke beoordelingen die je terug kunt vinden op de website van Funda.

Tip 5: Je huis verkopen zonder zorgen

Je eigen huis verkopen is best spannend. Een huis verkopen doe je tenslotte niet dagelijks. Ga daarom na of jij de geschikte persoon bent om je eigen huis te gaan verkopen. Het voordeel van een makelaar is dat de makelaar niet emotioneel betrokken is en altijd zakelijk blijft. Neem je een makelaar in handen worden ook de juridische en administratieve rompslomp uit handen genomen.

De verkopende makelaar adviseert je in het nemen van de juiste verkoopbeslissingen. Op basis van kennis en ervaring adviseert de makelaar voor welke prijs je jouw woning het beste kunt verkopen. Zo weet je zeker dat je het maximale hebt gedaan om je woning zo snel mogelijk met de minste zorgen tegen de beste prijs te verkopen. Ja, en wie wil dat nu niet!

Weet jij nog niet of je jouw huis zelf wil verkopen of via een makelaar? Maak een afspraak voor een gratis verkoopadviesgesprek. Tijdens dit advies delen makelaars graag hun kennis over wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van je woning. Zo kun je op basis van de juiste informatie kiezen of je de woning zelf wilt verkopen of via een makelaar.

Delen via
WhatsAppFacebookLinkedInTwitter
Beoordeling van onze klanten, bekijk onze reviews.