Huis taxeren? Kies voor een expert!

Laat altijd je huis taxeren door een gecertificeerd taxateur. Bij Van Overbeek Taxateurs weten we welke eisen geldverstrekkers stellen aan een officieel taxatierapport. Of kies voor een gratis waardebepaling als een officieel rapport niet nodig is.

Trots op ons waarderingscijfer!

Gratis waardebepaling

Wil je weten wat je huis verkopen je op zal leveren? Laat een van onze makelaars een gratis waardebepaling doen. Een officieel taxatierapport is in zo'n geval niet nodig. Wij kennen de markt en weten wat je huis waard is. Bel of mail ons voor een afspraak!

Je huis taxeren – niet altijd voor verkoop

Soms kan een huis taxeren nodig zijn. Bijvoorbeeld als je gaat scheiden, bij de afhandeling van een erfenis of om een hypotheek aan te kunnen gaan. Laat je huis taxeren door een erkend taxateur: je krijgt dan een officieel taxatierapport dat precies voldoet aan de eisen.

De taxateurs van Van Overbeek werken nauwkeurig en weten waar ze op moeten letten. Als je nieuwsgierig bent naar de waarde van je huis omdat je overweegt je huis te verkopen, laat dan een gratis waardebepaling doen. Dat geeft je ook een heel duidelijk en realistisch beeld van de waarde van je woning.

Tip: koop je een oudere woning, dan kan het verstandig zijn om naast een taxatie ook een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Dit is een apart rapport waar de gebreken en de herstelkosten in staan. Onze taxateurs kunnen hier alles over vertellen.

Is de WOZ waarde hetzelfde als de taxatiewaarde?

Hier zit wel degelijk verschil in. De WOZ waarde wordt bepaald door de gemeente op basis van de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Een taxatie wordt gedaan door een taxateur. Alle makelaars binnen Van Overbeek zijn gecertificeerde taxateurs. Meer informatie over het verschil tussen de taxatiewaarde en WOZ-waarde vind je hier 

Van Overbeek en NWWI Taxatie

Niet iedereen mag zich NWWI taxateur noemen. Alle makelaars van Van Overbeek Makelaars gelukkig wel want alleen taxateurs die aan alle strenge kwaliteitseisen voldoen mogen zich NWWI taxateur noemen.

NWWI staat voor het Nederlands Woning Waarde Instituut. Alle rapporten die door een Van Overbeek Taxateur wordt gemaakt wordt gevalideerd door het NWWI. Zo krijgen alle geldverstrekkers, intermediairs en consumenten een helder, objectief en betrouwbaar woningtaxtatie rapport. Ieder taxatie wordt volgens duidelijke richtlijnen van de NWWI opgesteld.

Benieuwd wat je kunt lenen?

Bereken vrijblijvend je maximale hypotheek en ontdek of jij deze woning kunt betalen.

Bereken wat je kunt lenen

Is je woning goed verzekerd?

Doe de gratis verzekeringscheck en voorkom dat je onderverzekerd bent of teveel betaalt.

Meer informatie

De voordelen op een rij

Taxatie is een officieel en binden document van een gecertificeerde taxateurEen taxatierapport wordt door de bank, verzekeraar en belastingdienst gebruikt Een waardebepaling is een vrijblijvend advies over de waarde van een woningVoor het verstrekken van een hypotheek is een waardebepaling niet voldoende

Taxatierapport of waardebepaling?

Alle Van Overbeek Taxateurs zijn gecertificeerdOns taxatierapport voldoet aan de eisen van alle geldverstrekkersWij zijn aangesloten bij Taxateurs Unie en NWWI Een waardebepaling is geheel gratis en vrijblijvendDe waarde van de waardebepaling geeft inzicht in je bestedingsruimte
Foto woning

Weten wat je huis waard is?

Een erkend taxateur van Van Overbeek kijkt naar alle factoren die van invloed zijn op de taxatiewaarde. Bijvoorbeeld hoe de actuele marktsituatie is. Ook beoordeelt hij of zij de bouwkundige staat van het huis en kijkt naar het bestemmingsplan. Hoe is de indeling van de woning? We kennen de regio en de lokale huizenmarkt goed. Wil je een officieel taxatierapport laten maken door een van onze erkende taxateurs? Neem dan contact op met Van Overbeek Taxateurs in Purmerend, Hoorn, Edam-Volendam of West-Friesland.

Taxatierapport nodig?

Kies voor een officieel erkend taxateur die mag werken voor alle geldverstrekkers. Of laat een gratis waardebepaling doen.

Vul het formulier in en we nemen snel persoonlijk contact met je op.