Van Overbeek kennisbank

Waarmee kunnen we u helpen?

Hoe lang zet je de hypotheekrente vast?

Weet jij al voor welke rentevast periode je gaat kiezen? Als je je hypotheekrente voor een lange periode vastzet, betaal je een hogere rente dan voor een korte periode. Als je op dit moment kiest voor een rentevast periode van 5 jaar betaal je een hele lage rente over je hypotheekschuld. Toch kun je beter kiezen voor een langere periode. Je hebt dan nog steeds een zeer lage hypotheekrente en je dekt je tegelijk in tegen mogelijke stijgende hypotheekrentes.

Lees verder

Hoeveel is kosten koper?

Ben je op zoek naar een huis? Dan zie je bij de vraagprijs van bestaande woningen vaak ‘k.k’ staan. Dit betekent ‘kosten koper’. De kosten koper zijn officieel de kosten die je als nieuwe koper voor je rekening neemt om het huis te kopen van de verkoper. Kosten koper is een percentage van de koopsom. Maar wat houdt dat percentage eigenlijk in?

Lees verder

Huis snel verkopen? 5 tips van onze makelaars!

Heb je plannen om je huis te gaan verkopen? Dan wil je vast dat dit snel, voor de beste prijs en vooral zorgeloos gebeurt. Bij deze grote beslissing komt best wel wat kijken. Wat is de beste prijs en hoe verkoop ik mijn huis snel? Onderstaand lees je onze tips. Zo ben je weer een stapje verder in het proces om je huis te gaan verkopen.

Lees verder