Gedane zaken

Overzicht van onze meest recente BOG transacties

VERKOCHT
De Factorij 48
Zwaag
Bestemming Bedrijfsruimte
Oppervlakte 2800
IDe Factorij 48 Zwaag Op bedrijventerrein Westfrisia-oost heeft Van Overbeek Hoorn vof in 2019 dit warehouse van maar liefst circa 2.800m2, verkocht aan een speelgoedgroothandel. De riante vrije hoogte en loadingsdocks in combinatie met de aanwezige stellingen en combi truck hebben voor koper de doorslag gegeven om zich hier te vestigen.
€ 1.450.000,-
VERKOCHT
Zaadmarkt 37
Zwaagdijk
Bestemming Bedrijfsruimte
Oppervlakte 15.382
Zaadmarkt 37 Zwaagdijk Namens Joskim bv, de grondlegger van het tot voor kort op Zaadmarkt 37 Zwaagdijk gevestigde pallet groothandel Tokim, heeft Van Overbeek Hoorn vof mogen bemiddelen bij de verkoop van deze ruim bemeten bedrijfskavel van circa 1,5 hectare met opstallen op bedrijventerrein WFO west in Zwaagdijk. Uiteindelijk hebben wij met een investeringsgroep overeenstemming weten te bereiken. Aangezien de investeringsgroep het perceel ten behoeve van de realisatie van het nieuw te bouwen bedrijfsverzamelgebouw heeft verworven, is er consensus bereikt dat verkoper de onroerende zaak als nieuw vervaardigde onroerende zaak levert. Verkoper heeft in dat kader de opstallen gesloopt en het perceel als bouwrijpe bedrijfskavel geleverd met als resultaat dat er een beroep kan worden gedaan op vrijstelling overdrachtsbelasting. De recente verbreding van de Westfrisiaweg heeft voor koper ongetwijfeld bijgedragen om te kiezen voor deze goed geoutilleerde bedrijfskavel.
€ 2.500.000,-
VERHUURD
Het voert 11
Grootebroek
Bestemming 99,- per m2 bruto vloeroppervlakte per jaar
Oppervlakte 1165
Het Voert 11 Grootebroek Van Overbeek Hoorn vof heeft enkele jaren geleden namens een beleggingsfonds bemiddeld bij de verhuur van de kantoorvilla Het Voert 11 in Grootebroek. Met circa 1.135m2 bruto vloeroppervlakte betreft dit object voor Westfrieze begrippen een omvangrijk kantoorgebouw. Met dank aan de in de regio sterk vertegenwoordigde zaadveredelaars hebben wij destijds een driejarige huurovereenkomst met Monsanto tot stand weten te brengen. Na ommekeer van de huurovereenkomst hebben wij de villa tevens mogen verkopen hetgeen in 2019 is gelukt, wij wensen de nieuwe eigenaar succes met dit fraai stukje vastgoed.
per m2 bruto vloeroppervlakte per jaar € 99,-,-
VERHUURD
Van Roozendaalstraat 13
Spanbroek
Bestemming Bedrijfsruimte
Oppervlakte 9370
Van Roozendaalstraat 13 Spanbroek Namens het private equity fonds dat lichtkoepel producent Jet Bik destijds overgenomen heeft, hebben wij de opdracht eind 2018 gekregen om dit omvangrijke bedrijfscomplex van circa 9.000m2 bruto vloeroppervlakte spoedig van de balans te krijgen. Dankzij ons netwerk bij onder andere ontwikkelaars en beleggers is dat in januari 2019 gelukt: een investeringsgroep heeft dit in het woongebied gesitueerde bedrijfscomplex verworven met als doel om uiteindelijk woningbouw te realiseren. Thans is het complex in delen tijdelijk te huur via Van Overbeek Hoorn vof.
Huurprijs per maand € 15.0000,-
De Echo ong
Heerhugowaard
Bestemming
Oppervlakte
De Echo ong Heerhugowaard. In het veld zijn wij in contact gekomen met een zeer snel groeiend webshopbedrijf die op verschillende locaties bedrijfsobjecten huurt. Na overleg te hebben gehad over de logistieke voordelen die één locatie met zich mee brengt hebben wij het bedrijf in contact gebracht met een investeringsgroep. Deze belegger hebben wij bereid gevonden om het webshopbedrijf te faciliteren en op grond van een langdurige huurverbintenis een nieuw distributiecentrum van maar liefst circa 7.000m2 in de plint met een zeer riante goothoogte op bedrijventerrein De Vaandel in Heerhugowaard te bouwen. Door geen vastgoed op de balans te hebben kan het webshop bedrijf haar gelden optimaal benutten voor de core business en verder werken aan haar exceptionele groei
€ ,-
VERKOCHT
De Star 13 / Witte Hert 10-12 Enkhuizen
Enkhuzen
Bestemming Belegging
Oppervlakte
In opdracht van een beleggingsfonds hebben wij dit bedrijfscomplex, bestaande uit een tweetal bedrijfsobjecten ( perceelgrootte 1275m2) binnen 5 maanden verkocht aan een private belegger.
€ 498.000,-
Nijverheidsweg 2
Medemblik
Bestemming
Oppervlakte
Collegiaal met Cushwake uit Amsterdam hebben wij in het kader van een reorganisatie ter grootte van circa 1 hectare grond als bouwrijp perceel kunnen verkopen. De opstal is door verkoper gesloopt met als resultaat dat het van rechtswege een BTW levering is geworden en een beroep op vrijstelling overdrachtsbelasting is kunnen doen
€ ,-
Dampten 4-6
Hoorn
Bestemming
Oppervlakte
hebben wij de verkopende familie onderstaand in het verkoopproces aan huurder dat op grond van een voorkeursrecht van koop een eerste recht had. Het garagecomplex bestaat uit werkplaats en bedrijfswoning waarbij op termijn ontwikkelingsmogelijkheden niet zijn uitgesloten
€ ,-
Slimdijk 2
Oudendijk
Bestemming
Oppervlakte
Wegens bedrijfsbeëindiging van dit gerenommeerde HORECA complex zijn wij met het oog op de fiscale aspecten in nauwe samenwerking met de accountant tot een succesvolle transactie kunnen komen. Koper is een enthousiast HORECA echtpaar uit de regio die haar sporen in de HORECA wereld reeds heeft verdiend.
€ ,-
Pakhuisstraat 1
Hoorn
Bestemming
Oppervlakte
Wegens bedrijfsbeëindiging van dit gerenommeerde HORECA complex zijn wij met het oog op de fiscale aspecten in nauwe samenwerking met de accountant tot een succesvolle transactie kunnen komen. Koper is een enthousiast HORECA echtpaar uit de regio die haar sporen in de HORECA wereld reeds heeft verdiend.
€ ,-
Keern 33
Hoorn
Bestemming Belegging
Oppervlakte
Namens Stichting Intermaris is dit verhuurde praktijkgebouw per inschrijving verkocht. Deze belegging paste niet meer binnen de “ core business” van de grootste woningbouwvereniging uit de regio.
€ ,-
Willemsweg 73
Hoorn
Bestemming
Oppervlakte
Fasten heeft ons opdracht gegeven om te adviseren bij de verwerving van dit in het oog springende kantoren complex van het Hoogheemraadschap met ontwikkelingsmogelijkheden. De verkoop ging per inschrijving, door een juiste inschatting van de marktwaarde te geven is Fasten koper geworden.
€ ,-
Dr CK van Aalstweg 8 8E
Hoorn
Bestemming
Oppervlakte
Sinds 2004 zijn wij bij de huisvestingsplannen van AB/Ovo betrokken geweest. Dit snelgroeiende mediabedrijf heeft ons opdracht gegeven om ook de winkels op de begane grond en de leegstaande verdieping van het kopgebouw aan de Dr CK van Aalstweg 8 8E Hoorn te verwerven zodat AB/Ovo met het oog verdere expansie het gehele complex in één hand zou krijgen. Op grond van de vigerende huurovereenkomsten wordt de winkelinvulling op de begane grond gecontinueerd
€ ,-
Appelhaven 20
Hoorn
Bestemming
Oppervlakte
€ ,-
De Compagnie 4
Zwaag
Bestemming
Oppervlakte
Onze opdrachtgever is een ondernemer uit Westfriesland die een vastgoed portefeuille aan het opbouwen is. Dit vrijstaande bedrijfscomplex is verhuurd aan een tweetal gerenommeerde bedrijven. Thans heeft Van Overbeek Hoorn circa 200m2 nog voor verhuur beschikbaar.
€ ,-
Grote Oost 2
Hoorn
Bestemming
Oppervlakte
De verdieping van dit fraaie rijksmonumentale complex is verhuurd aan een aantal tekstschrijvers. De monumentale waarden van dit complex komt de creativiteit zeer ten goede komen.
€ ,-
Westeinde 161
Enkhuizen
Bestemming
Oppervlakte
Deze bedrijfshal van circa 2000m2 hebben wij weten te verhuren aan één van de zaadveredelaars die Enkhuizen rijk is.
€ ,-
De Marowijne 55-57 59
Zwaag
Bestemming
Oppervlakte
Namens een investeerders groep hebben wij dit ruim bemeten garagecomplex met parkeerdekken en autoschade bedrijf verhuurd aan Van Mossel groep, een landelijk opererend concern
€ ,-
VERHUURD
De Veken 246
Opmeer
Bestemming
Oppervlakte
Dit recent gebouwde bedrijfscomplex ter grootte van circa 5.000m2 met dockshelters hebben wij verhuurd aan een op- en overslag bedrijf. Overigens is de huur recentelijk opgezegd en per januari aanstaande weer beschikbaar
€ ,-