Een greep uit onze afgeronde transacties in de regio Westfriesland en Waterland.

Onze bedrijfsmakelaar helpt je bij het huren, verhuren, kopen en verkopen van een bedrijfspand. Ook als je op zoek bent naar een beleggingspand kun je prima terecht bij Van Overbeek Bedrijfmakelaars. Wij spreken gemeentes en projectontwikkelaars in Noord-Holland en weten wat er waar speelt. Dit doen wij al 50 jaar en daar zijn wij trots op. Scroll gerust door deze pagina heen en zie een greep van onze afgronden transacties.

Trots op ons waarderingscijfer
VERHUURD
De Hoek 89
Enkhuizen
Bestemming Hoekunit
Oppervlakte
Voor een vaste relatie hebben wij de hoekunit aan De Hoek 89 te Enkhuizen mogen verhuren. Binnen enkele weken vonden wij de passende huurder welke ook direct zijn intrek heeft genomen op locatie. Wij wensen huurder MB Car Cleaning goede zaken en komen graag eens onze auto poetsen!
€ ,-
VERKOCHT
Volume 51-53
Purmerend
Bestemming Bedrijfspand
Oppervlakte ca. 620 m² b.v.o. bedrijfsruimte en 70 m² bvo entree/ kantoorruimte. Verdieping: 107 m² b.v.o. Totaal: 797 m² b.v.o
Te Koop aangeboden dit luxe, representatieve bedrijfspand met eigen parkeergelegenheid voor de deur, deze tekst was voldoende voor koper om tot koop over te gaan.
We konden deze transactie snel en naar tevredenheid uitvoeren voor verkoper.
Soms gaat het snel als je je klanten goed kent en laat dit nou net ook 1 van onze krachten zijn.
€ ,-
VERKOCHT
Achterdijk 80
Purmerend
Bestemming Bedrijfs/Horeca pand
Oppervlakte
Karakteristiek pand aan de Achterdijk 80 te Purmerend snel kunnen verkopen.
Klein pittoresk bedrijfs/horeca pand wat weer een fijne toekomt tegemoet kan zien.
Koper was en is zeer enthousiast om hier weer nieuw leven in te brengen.
We wensen koper dan ook veel succes.
€ ,-
VERHUURD
Nieuwstraat 81
Purmerend
Bestemming Kantoorruimte
Oppervlakte 1560 m² kantoorruimte
Iedereen in de wijde omgeving kent dit prachtige pand, als school, als bank of men spreek af voor dit pand bij paardenrennen.
1560 m² kantoorruimte die we namens onze opdrachtgever mochten verhuren en dit ook na volle tevredenheid hebben uitgevoerd.
Lokale bedrijven die zich hier gaan vestigen alsmede de ING-bank.
Bij deze opdracht kregen we direct warme gevoelens van herkenbaarheid en een trots gevoel dat we deze opdracht mochten uitvoeren.
Deze gaan we nooit meer vergeten.
€ ,-
VERKOCHT
Oosterblokker 170-172
Oosterblokker
Bestemming Planontwikkeling
Oppervlakte circa 3.625 m² bvo met voorgelegen bedrijfswoning (perceelgrootte 4.742 m²)
Schouten Handelsonderneming is een begrip in Oosterblokker. Wegens bedrijfsverplaatsing naar Hoogkarspel is dit bedrijfscomplex verkocht aan een ontwikkelaar. De ontwikkelaar is voornemens om ter plaatse een bedrijfsverzamelgebouw te realiseren. Wij wensen de koper veel succes met de planontwikkeling.
€ ,-
VERKOCHT
Loodsweg 7
West Knollendam
Bestemming Buurtonderneming
Oppervlakte circa 442m² bvo, verdeeld over begane grond 240m² en eerste verdieping 202m², perceelgrootte 988m²
Deze fraaie vrijstaande kantoorvilla is misschien wel op een nog fraaiere locatie gesitueerd. Bakker Travel heeft dit op waarde ingeschat en heeft de kantoorvilla als buuronderneming om strategische redenen weten te verwerven.
€ ,-
VERKOCHT
Schootsvel 4
Medemblik
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte 608m2 groot (circa 364m2 bedrijfshal en circa 244m2 kantoor-/showroomruimte)
Dit vrijstaande bedrijfscomplex ter grootte 608m2 groot , verdeeld over begane grond, eerste en tweede verdieping, perceelgrootte 1.444m²) is nog steeds het visitekaartje van de verkoper Bespaarhome. Dit representatieve object is op een prominente zichtlocatie gesitueerd en heeft een A+++++ label ! Vos Koffie heeft deze kans gepakt, een felicitatie waard.
€ ,-
VERKOCHT als belegging
Nijverheidsweg 8 Medemblik
Medemblik
Bestemming Handel / Nijverheid
Oppervlakte 1.445 m2, bestaande uit circa 335 m2 BVO kantoorruimte en circa 1.110 m2 BVO bedrijfsruimte, perceeloppervlakte: circa 2.552 m²)
De belegger heeft ervoor gekozen om het gekochte via Van Overbeek Bedrijfsmakelaars te verhuren. Alle partijen dank voor het in ons gestelde vertrouwen.
de huurprijs bedraagt € 7.950,- exclusief btw per maand € ,-
VERHUURD
Netwerk 17
Purmerend
Bestemming Handel / Nijverheid
Oppervlakte Totale metrage 140 m²
Representatieve bedrijfsruimte hoeklocatie verhuurd namens verhuurder, zeer enthousiaste huurder die we zeer veel succes wensen met dit prachtige bedrijfspand. Het blijft voor ons altijd leuk door zoveel enthousiasme
€ ,-
VERKOCHT als belegging
De Hoogstraat 31 en Hoogstraat 33
Purmerend
Bestemming Wonen / winkels
Oppervlakte Totale metrage 455 m² bvo
Twee prachtige winkelruimtes met een gedeelte bovenetage en nooduitgang naar de Nieuwstraat en een bovengelegen appartement. De belegger die deze locatie heeft gekocht was zeer tevreden omdat er in de toekomst wellicht ook een ontwikkeling plaats gaat vinden. Altijd een eer om opzienbarende locaties te mogen verkopen als Van Overbeek Bedrijfsmakelaars
€ ,-
VERKOCHT
Impuls 30
Purmerend
Bestemming Handel / Nijverheid
Oppervlakte Begane grond van ca 180 m² en 190 m² bvo verdieping
Deze ruimte bedrijfsunit hebben wij verkocht binnen een zeer snelle tijd, emoties gelden vaak niet in het zakelijkvastgoed maar in dit geval was de emotie doorslag gevend. Ook met emotie weten wij goed om te gaan.
Verkoper en koper waren beide zeer tevreden hoe wij deze transactie wisten te begeleiden.
€ ,-
VERKOCHT
Lageweg 19
Hoorn
Bestemming Kantoorcomplex
Oppervlakte circa 5495m2
Van Overbeek Bedrijfsmakelaars feliciteert Hermans Onroerend bv met de verkoop van haar kantorencomplex Verlengde Lageweg 19 in Hoorn aan Zeeman Vastgoed bv. Zeeman Vastgoed bv is voornemens ter plaatse circa 120 wooneenheden te realiseren. Tot dat moment heeft Van Overbeek Hoorn kantoorruimte vanaf circa 100m2 tot circa 5.000m2 bruto vloer oppervlakte ter plaatse voor verhuur beschikbaar ad. € 75,- per m2 bvo per jaar. Informeer naar de mogelijkheden.

Van Overbeek Hoorn dankt zowel Hermans Onroerend Goed bv als Zeeman Vastgoed bv voor het in ons gestelde vertrouwen.

€ ,-
AANGEKOCHT
Graanmarkt 1
Zwaagdijk
Bestemming Kantoorgebouw
Oppervlakte circa 4.845m2
Namens een investeringsgroep heeft Van Overbeek Bedrijfsmakelaars bemiddeld bij de aankoop van het vrijstaande kantoorgebouw Graanmarkt 1 Zwaagdijk (groot circa 4.845m2 bruto vloeroppervlakte) met circa 173 parkeerplaatsen en via een sale-leaseback circa 25% van het gebouw verhuurd aan de Rabobank en circa 75% verhuurd aan Action.

Van Overbeek Hoorn dankt alle betrokkenen voor de prettige samenwerking.

€ ,-
VERHUURD
Waterlandlaan 22-26
Purmerend
Bestemming Kantoren
Oppervlakte ruim 2610m²
Op A1 locatie dit prachtige kantoren complex door ons verhuurd namens onze opdrachtgever. Het geheel is compleet gerenoveerd en gemaakt voor de toekomst. Alle bedrijven die er nu huren zijn allemaal zeer tevreden en pas als iedereen tevreden is zijn wij het ook.
€ ,-
VERKOCHT
Edisonweg 15
Purmerend
Bestemming Bedrijfsruimte
Oppervlakte circa 4.625m²
Namens onze opdrachtgever hebben wij onlangs dit grote kantoor/ bedrijfscomplex verkocht. Op zich een van de grootste bedrijfsruimtes in Purmerend dus het was een mooie uitdaging maar het is goed gelukt. Altijd fijn om zo ons werk te kunnen doen.
€ ,-
VERHUURD
De Compagnie 4B
Zwaag
Bestemming Bedrijfsunit
Oppervlakte 200m2
Onlangs hebben wij de bedrijfsunit aan De Compagnie 4B te Zwaag verhuurd voor onze trouwe opdrachtgever. De unit beschikt over een ruim buitenterrein op zichtlocatie van de Oostergouw. Wij hebben de ruimte succesvol verhuurd ten behoeve van opslagdoeleinden.
€ ,-
VERHUURD
De Veken 246A
Opmeer
Bestemming Bedrijfsruimte in combinatie met kantoren
Oppervlakte Totaal oppervlakte circa 4.985 m²
In opdracht van een investeerdersgroep hebben wij dit hoogwaardige bedrijfscomplex bestaande uit een tweetal bedrijfshallen (met dockshelters) en een kantoorvilla voor langere tijd weten te verhuren. Wij wensen huurder Keukenloods.nl goede zaken op de nieuwe locatie aan De Veken 246A te Opmeer!
€ ,-
VERHUURD
De Compagnie 49B
Zwaag
Bestemming Bedrijfsruimte in combinatie met kantoordoeleinde
Oppervlakte 217m2
Wegens de bedrijfsverplaatsing van PVC vloerenconcurrent naar De Corantijn hebben wij de opdracht gekregen om de ruimte te verhuren. In samenwerking met onze opdrachtgever hebben wij de bedrijfsruimte succesvol kunnen verhuren aan een trouwe klant van verhuurder.
€ ,-
VERHUURD
Grote Oost 2
Hoorn
Bestemming Opslagruimte
Oppervlakte 52m2
Op een unieke locatie in hartje binnenstad van Hoorn hebben wij deze ruimte in het souterrain van circa 52 m² bvo verhuurd. Onze opdrachtgever wist niet goed wat te doen met deze ruimte. In overleg met hem is de ruimte getransformeerd naar een industriële werkomgeving. Dit bleek uitermate geschikt voor een startende onderneming in de retail. Van Overbeek Makelaars heeft binnen een maand een passende huurder gevonden!
€ ,-
VERKOCHT
Koemarkt 12
Purmerend
Bestemming Horeca
Oppervlakte 195m2
De opdracht was: “Verkoop het geheel”. Gaandeweg hebben wij echter samen met verkoper besloten dat het beter was om alleen de winkelruimte op de begane grond als appartementsrecht te verkopen. Verkoper heeft daarna nog een appartement extra bij laten bouwen en de begane grond hebben we verkocht aan een energieke jonge ondernemer die daar een prachtig restaurant is begonnen, hoge kwaliteit voor het gehele pand.
€ ,-
VERKOCHT
Neutronweg 1
Hoorn
Bestemming Bedrijfsruimte
Oppervlakte circa 3.500m2
Wegens reorganisatie van deze wasserette hebben wij op bedrijventerrein Hoorn 80 dit bedrijfscomplex ter grootte van ongeveer 3.500m2 verkocht, perceelgrootte circa 5.000m2. De nieuwe eigenaar is trainingscentrum Crescendo en is gespecialiseerd op het gebied van veiligheid in opleidingen voor bedrijven in bouw, infra en logistiek en heeft inmiddels een en ander drastisch gerenoveerd
€ ,-
BELEGGING
Gangeslaan 55
Purmerend
Bestemming Bedrijfsruimte
Oppervlakte 831m2
Wij mochten dit verhuurde kinderdagverblijf als belegging aan de markt aanbieden. Prachtig pand met een fijne huurder. Door ons netwerk hebben wij een voor beide partijen een mooie transactie bewerkstelligd.
€ ,-
VERKOCHT
Nijverheidsweg 1
Wervershoof
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte 6210m2
Op bedrijventerrein ‘’De Kaag-Oost’’ is dit bedrijfscomplex (in verhuurde staat) ter grootte van circa 4.430m2 bruto vloeroppervlakte verkocht aan een belegger/ondernemer. Bedrijventerrein ‘’De Kaag-Oost’’ valt onder de gemeente Medemblik en is goed bereikbaar middels de (te verbreden) Westfrisiaweg met uitvalswegen naar Rijksweg A7 en de Houtribdijk Enkhuizen-Lelystad. Het complex heeft een totale huurstroom van circa €90.000,- per jaar. Het bedrijfscomplex is in de jaren zestig gerealiseerd op een perceel eigengrond van 6.210m2.
€ ,-
VERKOCHT
Nijverheidsweg 8a
Wervershoof
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte 15.885m2
Dit bedrijfscomplex op een perceel eigen grond van 15.885m2 is goed bereikbaar middels de (recent verbrede) Westfrisiaweg met uitvalswegen naar Rijksweg A7 en de Houtribdijk Enkhuizen-Lelystad. Het complex omvat in totaal vier compartimenten met een bruto vloeroppervlakte van circa 9.230m2 inclusief overkapping van circa 1.000m2 BVO. De bedrijfsruimte leent zich uitstekend voor opslag dan wel distributiewerkzaamheden. De overheaddeuren in zowel de kop- als zijgevel geven logistiek gezien veel mogelijkheden. Onderscheidende elementen van het complex zijn de onderheide vloeren en de loading docks. De huidige huurder schat dat ook op waarde in en heeft inmiddels het gehuurde verworven.
€ ,-
VERKOCHT
De Veken10
Opmeer
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte 4.115m2
Bedrijventerrein De Veken is centraal gesitueerd in Westfriesland, temidden tussen Alkmaar/Heerhugowaard en Hoorn, en is via de A.C. de Graafweg c.q Rijksweg A7 goed te bereiken. Op voormeld ruim opgezette bedrijventerrein is dit bedrijfscomplex met groot opslagterrein direct aan de ontsluitingsweg voor verhuur beschikbaar gekomen. Het perceel is 4.115m2 groot en heeft een gunstige lengte / breedte verhouding. Een plaatselijke ondernemer heeft grootste plannen en heeft voor de nieuwe business voormeld complex gekocht.
€ ,-
VERKOCHT
Atoomweg 9-11
Hoorn
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte 1.563M2
Het aanbod van bedrijfscomplexen op het recent revitaliseerde bedrijventerrein Hoorn 80 is schaars. Dat heeft een onderneming in Westfriesland ertoe bewogen om tot koop over te gaan. Het bedrijfscomplex ter grootte van circa 1.563m² bruto vloeroppervlakte wegens verdere groei van de nieuwe eigenaar gekocht. Het bedrijfscomplex is rond het jaar 1974 op een perceel van 2.447m2 gebouwd en sindsdien gemoderniseerd. Het complex bestaat uit de bedrijfshal Atoomweg 9, groot circa 500m² bvo (begane grond ) en de bedrijfshal met showroom ter grootte van circa 910m² bvo begane grond, met kantoren en kantine verdeeld over begane grond en eerste verdieping ter grootte van circa 153m² bvo,
€ ,-
VERKOCHT
Zwaan 3
Enkhuizen
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte 6000m2
Namens de open haarden fabrikant Altech hebben wij dit in 2008 gebouwde vrijstaande bedrijfscomplex verkocht. Ruim 6.000m2 bedrijfsruimte was voor Westfriese begrippen een omvangrijke transactie
€ ,-
VERHUURD
Galileistraat 34
Heerhugowaard
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte circa 3.800m2, perceelgrootte circa 8.700m2
In opdracht van een investeerdersgroep hebben wij dit bedrijfscomplex bestaande uit showroom- annex kantoorruimten alsmede de achtergelegen bedrijfshal voor langere tijd weten te verhuren. Ook een goede zaak voor bedrijventerrein Zandhorst dat er weer een invulling aan gegeven is.
€ ,-
AANGEKOCHT
Einsteinstraat 13
Heerhugowaard
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte 3.300m2
Circa 3.300m2 groot is dit bedrijfscomplex dat wij in opdracht van het familiebedrijf Gotjé Notenhandel verworven hebben. De bedrijfsverplaatsing vanuit Amsterdam faciliteert verdere groei. Wij wensen familie Gotjé veel succes met de onderneming
€ ,-
VERKOCHT
Nieuwsteeg 24, 24a
Hoorn
Bestemming Winkelruimte
Oppervlakte circa 120m2 alsmede bovengelegen maisonettewoning ter grootte van circa 228m2 gebruiksoppervlakte
Dit beleggingsobject, bestaande uit winkelruimte + bovengelegen maisonette woning betreft een plek die elke Westfries wel kent: hoek Nieuwsteeg / Nieuwe Noord, deeluitmakend van het Hoornse winkelrondje. Een belegger heeft de toegevoegde waarde van deze locatie ook ingezien en heeft de locatie verworven. Van Overbeek Hoorn heeft voor de verkoper opgetreden.
€ ,-
VERKOCHT
Component 96
Purmerend
Bestemming Kantoor/bedrijfsruimte
Oppervlakte 2230m2 en 53 parkeerplaatsen
Op een geweldige zicht locatie aan de rand van de N-244 (Alkmaar – Volendam) hebben wij deze luxueuze kantoor/bedrijfsruimte verkocht aan de Politie Nederland.
Het betreft hier een zelfstandig gebouw op maar liefst 4550 m² kavel grote.
Ook voor ons was en is dit een opzienbarende transactie waar we trots op mogen zijn.
€ ,-
VERKOCHT
Ambachtsweg 6
Oosthuizen
Bestemming Kantoor/bedrijfsruimte
Oppervlakte 1950m2
Het voor Oosthuizens begrippen is dit een groot bedrijfsgebouw op een kavel van 2500 m², wij kregen het verzoek namens verkoper om tot verkoop over te gaan.
Dit daar verkoper wilde genieten van zijn welverdiende rust, na deze voor beide partijen mooie transactie wensen wij onze opdrachtgever de rust en de koper veel succes.
€ ,-
VERHUURD
Corantijn
Zwaag
Bestemming Bedrijfsruimte met showroom
Oppervlakte Vanaf ca. 835m² bvo
Vraag een willekeurige West-Fries naar de rode panden aan de Westfrisiaweg en er wordt zo verteld waar je deze kunt vinden. Voor een zakelijke relatie hebben wij deze panden al meerdere keren met succes verhuurd. Deze casco bedrijfsruimten kenmerken zich door de praktische combinatie van bedrijfsruimte met showroomruimte op zichtlocatie aan de Westfrisiaweg. Regelmatig krijgen wij deze panden in de verhuur dus ben jij op zoek naar een kenmerkende locatie, neem eens vrijblijvend contact met ons op!
€ ,-
VERHUURD
Schoffel 67A
De Goorn
Bestemming Bedrijfsunit
Oppervlakte Ca. 162 m² bvo
Namens een relatie hebben wij deze kopunit van 162 m² bvo mogen verkopen. De vraag naar kleinschalige bedrijfsruimte op bedrijventerrein Vredemaker-Oost is groot waardoor wij direct een grote groep kandidaat kopers bij elkaar konden verzamelen. Wij hebben de bedrijfsunit vervolgens naar wens van onze opdrachtgever binnen 2 weken kunnen verkopen!
€ ,-
VERHUURD
De Veken 250
Opmeer
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte 3.700m2
Recentelijk hebben wij namens de eigenaar dit bedrijfscomplex (groot circa 3.700m2) verhuurd aan de GGD ten behoeve van de vestiging van een teststraat.
€ ,-
VERKOCHT
De Factorij 47H
Zwaag
Bestemming Bedrijfsunit met bovengelegen kantoorruimte
Oppervlakte Ca. 306m² bvo
Op zichtlocatie aan de Oostergouw hebben wij deze bedrijfsunit met bovengelegen kantoorruimte mogen verkopen. De gehele unit was door de verkoper keurig ingericht en had een hoogwaardig afwerkingsniveau. Wij hebben de bedrijfsunit met het oog hierop hoog in de markt gezet en ook kunnen verkopen voor de beoogde prijs.
€ ,-
VERKOCHT
De Factorij 48
Zwaag
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte 2.800m2 bvo
Op bedrijventerrein Westfrisia-oost heeft Van Overbeek Hoorn vof dit warehouse van maar liefst circa 2.800m2, verkocht aan een speelgoedgroothandel. De riante vrije hoogte en loadingsdocks in combinatie met de aanwezige stellingen en combi truck hebben voor koper de doorslag gegeven om zich hier te vestigen.
€ ,-
VERKOCHT
Zaadmarkt 37
Zwaagdijk
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte met 1.5 hectare bedrijfsgrond
Namens Joskim bv, de grondlegger van het tot voor kort op Zaadmarkt 37 Zwaagdijk gevestigde pallet groothandel Tokim, heeft Van Overbeek Hoorn vof mogen bemiddelen bij de verkoop van deze ruim bemeten bedrijfskavel van circa 1.5 hectare met opstallen op bedrijventerrein WFO west in Zwaagdijk. Uiteindelijk hebben wij met een investeringsgroep overeenstemming weten te bereiken. Aangezien de investeringsgroep het perceel ten behoeve van de realisatie van het nieuw te bouwen bedrijfsverzamelgebouw heeft verworven, is er consensus bereikt dat verkoper de onroerende zaak als nieuw vervaardigde onroerende zaak levert. Verkoper heeft in dat kader de opstallen gesloopt en het perceel als bouwrijpe bedrijfskavel geleverd met als resultaat dat er een beroep kan worden gedaan op vrijstelling overdrachtsbelasting. De recente verbreding van de Westfrisiaweg heeft voor koper ongetwijfeld bijgedragen om te kiezen voor deze goed geoutilleerde bedrijfskavel.
€ ,-
VERKOCHT
Het voert 11
Grootebroek
Bestemming Kantoorvilla
Oppervlakte 1.135m2 bvo
Namens een beleggingsfonds heeft Van Overbeek Hoorn vof enkele jaren geleden bemiddeld bij de verhuur van de kantoorvilla Het Voert 11 in Grootebroek. Met circa 1.135m2 bruto vloeroppervlakte betreft dit object voor Westfrieze begrippen een omvangrijk kantoorgebouw. Met dank aan de in de regio sterk vertegenwoordigde zaadveredelaars hebben wij destijds een driejarige huurovereenkomst met Monsanto tot stand weten te brengen. Na ommekeer van de huurovereenkomst hebben wij de villa tevens mogen verkopen hetgeen in 2019 is gelukt, wij wensen de nieuwe eigenaar succes met dit fraai stukje vastgoed
€ ,-
VERKOCHT
Van Roozendaalstraat 13
Spanbroek
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte Perceelgrootte circa 1 hectare
Namens een private equity fonds dat lichtkoepel producent Jet Bik destijds overgenomen heeft, hebben wij de opdracht gekregen om dit omvangrijke bedrijfscomplex van circa 9.000m2 bruto vloeroppervlakte spoedig van de balans te krijgen. Dankzij ons netwerk bij onder andere ontwikkelaars en beleggers is dat gelukt: een investeringsgroep heeft dit in het woongebied gesitueerde bedrijfscomplex verworven met als doel om uiteindelijk woningbouw te realiseren. Thans is het complex in delen tijdelijk te huur via Van Overbeek Hoorn vof.
€ ,-
VERHUURD
Foxtrot 16
Heerhugowaard
Bestemming Distributiecentrum
Oppervlakte circa 7.000m2 bvo, perceelgrootte circa 1 hectare
In ‘het veld’ zijn wij in contact gekomen met een zeer snel groeiend webshopbedrijf die op verschillende locaties bedrijfsobjecten huurt. Na overleg te hebben gehad over de logistieke voordelen die één locatie met zich mee brengt hebben wij het bedrijf in contact gebracht met een investeringsgroep. Deze belegger hebben wij bereid gevonden om het webshopbedrijf te faciliteren en op grond van een langdurige huurverbintenis een nieuw distributiecentrum van maar liefst circa 7.000m2 in de plint met een zeer riante goothoogte op bedrijventerrein De Vaandel in Heerhugowaard te bouwen. Door geen vastgoed op de balans te hebben kan het webshop bedrijf haar gelden optimaal benutten voor de core business en verder werken aan haar exceptionele groei.
€ ,-
VERKOCHT
De Star 13 / Witte Hert 10-12 Enkhuizen
Enkhuzen
Bestemming Bedrijfsruimte
Oppervlakte perceelgrootte circa 1.275m2
In opdracht van een beleggingsfonds hebben wij dit bedrijfscomplex, bestaande uit een tweetal bedrijfsobjecten ( perceelgrootte 1.275m2) binnen 5 maanden verkocht aan een private belegger.
€ ,-
VERKOCHT
Nijverheidsweg 2
Medemblik
Bestemming Bedrijfsgrond
Oppervlakte circa 1 hectare
Collegiaal met Cushwake uit Amsterdam hebben wij in het kader van een reorganisatie een perceel bedrijfsgrond ter grootte van circa 1 hectare als bouwrijp perceel kunnen verkopen. De opstal is door verkoper gesloopt met als resultaat dat het van rechtswege een BTW levering is geworden en een beroep op vrijstelling overdrachtsbelasting is kunnen doen.
€ ,-
VERKOCHT
Dampten 4-6
Hoorn
Bestemming Garagecomplex met bedrijfsruimte
Oppervlakte circa 1.000m2 bvo, perceelgrootte ruim 2.600m2
Wij hebben de verkopende familie in het verkoopproces bijgestaan bij de verkoop aan de zittende huurder dat op grond van een voorkeursrecht van koop een eerste recht had. Het garagecomplex bestaat uit werkplaats en bedrijfswoning waarbij op termijn ontwikkelingsmogelijkheden niet zijn uitgesloten.
€ ,-
VERKOCHT
Slimdijk 2
Oudendijk
Bestemming Horeca
Oppervlakte 450m2 bvo
Wegens bedrijfsbeëindiging van dit gerenommeerde HORECA complex zijn wij met het oog op de fiscale aspecten in nauwe samenwerking met de accountant tot een succesvolle transactie kunnen komen. Koper is een enthousiast HORECA echtpaar uit de regio die haar sporen in de HORECA wereld reeds heeft verdiend.
€ ,-
VERKOCHT
Pakhuisstraat 1
Hoorn
Bestemming Rijksmonumentaal praktijkgebouw
Oppervlakte 1.850m2 bvo
Een eervolle opdracht. In opdracht van Stichting Stadsherstel hebben wij dit prachtig gerestaureerde voormalige VOC pakhuis met een oppervlakte van maar liefst circa 1.850m2 in de binnenstad van Hoorn als belegging mogen verkopen. Uiteindelijk heeft een private belegger het complex gekocht.
€ ,-
VERKOCHT
Keern 33
Hoorn
Bestemming Monumentaal praktijkgebouw
Oppervlakte 1.850m2 bvo
Namens Stichting Intermaris is dit verhuurde praktijkgebouw (circa 1.950m2 bruto) per inschrijving verkocht. Deze belegging paste niet meer binnen de “ core business” van de grootste woningbouwvereniging uit de regio. Van Overbeek Hoorn heeft de opdracht gekregen het verkoopproces te begeleiden waarbij transparantie en gedegen marktonderzoek belangrijke uitgangspunten waren.
€ ,-
AANGEKOCHT
Willemsweg 73
Hoorn
Bestemming Vrijstaand Kantoorgebouw
Oppervlakte circa 2.300m2 vvo, percelgrootte bij 1 hectare
Fasten heeft ons opdracht gegeven om te adviseren bij de verwerving van dit in het oog springende kantoren complex van het Hoogheemraadschap met ontwikkelingsmogelijkheden. De verkoop ging per inschrijving, door een juiste inschatting van de marktwaarde te geven is Fasten koper geworden.
€ ,-
AANGEKOCHT
Dr CK van Aalstweg 8 8E
Hoorn
Bestemming Detailhandelsvestigingen
Oppervlakte 4.000m2 vvo
Sinds 2004 zijn wij bij de huisvestingsplannen van AB/Ovo betrokken geweest. Dit snelgroeiende mediabedrijf heeft ons opdracht gegeven om ook de winkels op de begane grond en de leegstaande verdieping van het kopgebouw aan de Dr CK van Aalstweg 8 8E Hoorn te verwerven zodat AB/Ovo met het oog verdere expansie het gehele complex in één hand zou krijgen. Op grond van de vigerende huurovereenkomsten wordt de winkelinvulling op de begane grond gecontinueerd.
€ ,-
AANGEKOCHT
Appelhaven 20
Hoorn
Bestemming Grachtenpand
Oppervlakte 350m2
In 2011 is dit voormalige pakhuis in de binnenstad van Hoorn gerenoveerd en volledig als woonhuis in gebruik genomen. In opdracht van een ondernemer uit Westfriesland hebben wij bemiddeld bij de aankoop van dit complex, met een woonoppervlakte van maar liefst circa 350m2.
€ ,-
AANGEKOCHT
De Compagnie 4
Zwaag
Bestemming Bedrijfscomplex
Oppervlakte 2.660m2 bruto
Onze opdrachtgever is een ondernemer uit Westfriesland die een vastgoed portefeuille aan het opbouwen is. Succesvol hebben wij de aankoop van dit complex met een oppervlakte van circa 2.660m2 bruto op het bedrijventerrein Westfrisia west bemiddeld. Dit vrijstaande bedrijfscomplex is verhuurd aan een tweetal gerenommeerde bedrijven. Thans heeft Van Overbeek Hoorn circa 200m2 nog voor verhuur beschikbaar.
€ ,-
VERHUURD
Grote Oost 2
Hoorn
Bestemming Rijksmonumentaal praktijkgebouw
Oppervlakte 175m2
De beletage van dit fraaie Rijksmonumentale complex in de binnenstad van Hoorn is verhuurd aan een aantal tekstschrijvers. De monumentale waarden van dit complex komt de creativiteit zeer ten goede komen. Thans zijn de verdiepingen van dit in het oog springende gebouw nabij de Roode Steen tot woonappartementen getransformeerd, de afdeling woningmakelaardij heeft bemiddeld bij de verhuur van de woonappartementen.
€ ,-
VERHUURD
De Marowijne 55-57 59
Zwaag
Bestemming Garage complex
Oppervlakte circa 6.500m2 bvo + parkeerdekken, perceelgrootte ruim 1 hectare
Namens een investeerders groep hebben wij dit ruim bemeten garagecomplex met parkeerdekken en autoschade bedrijf verhuurd aan Van Mossel groep, een landelijk opererend concern.
€ ,-