Baanstraat 2

1135 CB Edam € 1.195.000,- k.k.
Bouwjaar 1820
Wonen 287 m2
Aantal kamers 8 kamers
Perceel 714 m2

Doe de Koperscheck!

Wil je je huis verkopen? Vaak kennen wij de koper al! Benieuwd hoeveel potentiële kopers wij voor jouw woning hebben? Doe in slechts 2 minuten de koperscheck!

Bouwjaar 1820
Wonen 287 m2
Aantal kamers 8 kamers
Perceel 714 m2

Omschrijving

**ENGLISH BELOW**

Dit unieke herenhuis is gelegen op een fantastische locatie met een fenomenaal uitzicht over de Balkenhaven en Eendenvijver. Dit Rijksmonument is een once in a lifetime opportunity voor eenieder die graag bijzonder wil wonen in het hart van Edam, slechts 20 autominuten van Amsterdam. Hoewel het officiële bouwjaar van de woning 1820 is, kent dit oude Lijnbaanhuis een rijke geschiedenis die teruggaat tot vlak voor de Gouden Eeuw. Het statige pand heeft een magnifieke uitstraling en rijst zelfs vanuit de verte al op imposante wijze uit boven de Balkenhaven.

U beschikt hier over een eigen parkeerplek, de mogelijkheid om uw boot aan te meren in de Balkenhaven en mogelijkheden ten overvloed om te genieten van het prachtige karakteristieke uitzicht op verschillende kenmerkende panden en wateren van deze eeuwenoude stad. U beschikt over een reusachtig perceel van maar liefst 805 m2 waardoor de woning erg vrij gelegen is.

Het pand is door de jaren heen verscheidene keren gemoderniseerd. De woning is voorzien van vloer- en dakisolatie en is in een klassieke stijl afgewerkt. Bij binnenkomst is duidelijk dat bij de afwerking rekening gehouden is met zelfs het kleinste detail. De woning beschikt over drie ruime slaapkamers met ieder een eigen badkamer. Het is tevens mogelijk om met de indeling te spelen om naar wens meer slaapkamers te creëren zonder verbouwing. Gelijkvloers wonen behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden.

Indeling:

Begane grond:

U bereikt de voordeur middels de natuurstenen trap. De ruime, statige hal biedt toegang tot de verschillende vertrekken van de woning. De plafondhoogte van maar liefst 3,5 meter geeft een imposante eerste impressie. De gehele benedenverdieping is voorzien van een Afzelia parketvloer en de inrichting is in perfecte harmonie met de klassieke stijl van de wandbekleding,.

Middels de hal is de ruime eetkamer te betreden. De eetkamer biedt uitzicht over zowel de Balkenhaven als de Eendenvijver. Dit laatste aangezicht is meer dan eens vastgelegd door de befaamde tekenaar J.C. Banders die woonachtig was in het naastgelegen pand. De kamer biedt een plafondhoge, ingetimmerde, kastenwand op maat gemaakt met paneeldeuren om uw voorraad en tevens uw servies in op te slaan.

De ruime woonkamer biedt een prachtig uitzicht op de Balkenhaven en beschikt over een gezellige HR sfeerkachel en openslaande deuren richting de prachtige zonnige tuin. De vele grote en hoge empire raampartijen met monumentale zwikken zorgen ervoor dat de kamer licht en vrolijk aanvoelt. Vanuit de woonkamer is de tuin middels een dubbele deur bereikbaar. Er is hier meer dan genoeg ruimte om naar wens in te delen.

De grote woonkeuken is met oog voor detail afgewerkt en beschikt over een natuurstenen werkblad en diverse soorten inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, Boretti gasfornuis en 2 koelkasten. De Tinello keuken heeft een prachtige handgemaakte schouw en een raam met uitzicht op de kruidentuin. Er is ruimte genoeg voor een eettafel en middels de openslaande deuren is het zonnige terras met de daar achtergelegen tuin te bereiken.

De bibliotheekruimte biedt een grote ingebouwde (boeken)kastenwand en is een prachtige plek om tot rust te komen na een drukke week. Het klassieke interieur past perfect bij de huidige functie van de ruimte en de extra gaskachel is speciaal gemaakt voor deze woning.

De kantoorruimte kan uiteraard zijn functie hiertoe behouden, maar kan net zo makkelijk in gebruik genomen worden als extra slaapkamer of woonvertrek, met aangrenzende badkamer. De ruimte is vanuit de gang of middels de eigen buitendeur te bereiken en heeft een prachtige sfeer door de oude balkenplafonds.

Deze ruimte geeft tevens toegang tot de vierde badkamer van het huis welke beschikt over een wasmachine- en drogeraansluiting en een douche. Momenteel heeft deze ruimte een dubbele functie door de kamer te separeren met behulp van een uittrekbaar bioscoopscherm. Deze thuisbioscoop is voorzien van een beamer in het plafond, bioscoopstoelen en verduisteringsgordijnen.

De grote hal biedt ook toegang tot een grote schoonmaakkast met fontein en de twee verschillende trappenhuizen richting de slaapkamers. Onder één van de trappenhuizen schuilt een prachtige wijnkelder met een imposante hoogte van 2 meter. De luxe kelder leent zich perfect als opslag voor uw wijnen en is slechts één van de vele verrassingen die de woning te bieden heeft.

Eerste verdieping:

De hoofdslaapkamer is middels de eigen trap te bereiken en is gesitueerd aan de achterzijde van de woning. De slaapkamer biedt een prachtig uitzicht over de Balkenhaven en beschikt over openslaande deuren richting het balkon waarop heerlijk van de ochtendzon te genieten is. De slaapkamer voelt o.a. door de immense plafondhoogte en stijlvolle afwerking luxe aan en heeft meer dan voldoende opbergruimte door de inbouwkasten. De eigen badkamer is zeer ruim opgezet en beschikt over vloerverwarming, een stoomdouchecabine met muziekaansluiting, ligbad, eigen toilet, bidet en een wastafelmeubel. De badkamer is stijlvol afgewerkt met marmeren tegels.

Middels de tweede trap zijn de andere twee slaapkamers met elk een eigen badkamer te bereiken.
De slaapkamer aan de centrumzijde van de woning geeft uitzicht over de karakteristieke binnenstad met de Speel- en kerktorens op de achtergrond. De slaapkamer heeft een rustige, charmante uitstraling en beschikt over een eigen bergzolder. de badkamer is voorzien van vloerverwarming, een eigen toilet en een douche/badcombinatie.

De derde slaapkamer biedt uitzicht over zowel de balkenhaven als Eendenvijver en beschikt net als de ander slaapkamers over een prachtige plafondhoogte. In de nok is te zien hoe de kapconstructie vanuit de gehele woning samenkomt. De slaapkamer is in harmonie met de rest van de woning in klassieke stijl afgewerkt en beschikt over een inbouwkast, bergzolder en een eigen badkamer. De badkamer is voorzien van een design radiator, eigen toilet, douche/badcombinatie en badkamermeubel.

Tuin:
De ruimte tuin is middels de openslaande deuren of achterom makkelijk te bereiken. De tuin heeft een fantastische traditioneel Engelse sfeer en de walnotenboom en de vele Ilex-heggetjes zorgen ervoor dat de tuin zowel ’s zomers als ’s winters een prachtige groene uitstraling heeft waar de buxusmot geen kwaad meer kan doen. In het midden van de tuin is een grote vuurplaats om ’s avonds nog meer sfeer te creëren en verderop in de tuin is naast de prachtige vijver een buitenkeuken gerealiseerd om samen met uw gasten van het weer te kunnen genieten. Heeft u een klein gezelschap of zit u toch liever verscholen tegen weer en wind? Dan is er achterin de woning een rozentuinhuis gesitueerd met een kachel.

U kunt in elk seizoen na het eten gemakkelijk even relaxen in uw eigen jacuzzi onder het afdakje en om een strakke buiklijn te behouden, is er naast de woning een eigen sportlandje gesitueerd met diverse sportapparatuur en een eigen buitenhaard om aan te zitten of liggen. Verscholen in het groen is tevens een grote berging te vinden voor opslag van uw spullen of fietsen.

In de voortuin aan de vestingzijde staat een fontein en zijn diverse schijnwerpers geplaatst die ’s avonds de prachtige monumentale gevel belichten. Dit zorgt voor een spectaculair en memorabel beeld voor eenieder die zijn oog op de woning laat vallen. In de hoek vlakbij de toegang tot de tuin is de parkeerplaats gesitueerd vanwaar u gemakkelijk uw tuin of de woning kunt betreden.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze woning? Bel Van Overbeek Makelaars om een bezichtiging in te plannen!

Bijzonderheden:
– Unieke Rijksmonumentale woning (volledig gerenoveerd in 1989);
– Totale perceeloppervlakte van maar liefst 805 m2 (714 m2 eigen grond);
– Klassieke uitstraling;
– Toplocatie met uitzicht over unieke stadsbeelden;
– Mogelijkheid om uw boot aan te meren;
– Eigen parkeerplaats;
– Eigen bibliotheek, werkkamer en thuisbioscoop.
– Drie slaapkamers (6 mogelijk);
– Vier badkamers;
– Ruime tuin met oneindige gebruiksmogelijkheden.

***********
This unique mansion is perfectly located with a phenomenal view over the “Balkenhaven” and pond with ducks. This house offers own parking space, the possibility to moor your boat in the “Balkenhaven” and plenty of opportunities to enjoy the beautiful characteristic view of various characteristic buildings and waters of this ancient city. You have a huge plot of no less than 805 m2 at your disposal, providing you a lot of privacy within the centre of small village Edam. The house is a once in a lifetime opportunity for anyone who would like to live in the heart of this small historic city next to Amsterdam. Although the house was officially built in 1820, this old house has a rich history that dates back to just before the Golden Age. The stately building has a magnificent appearance and even rises from a distance in an imposing way above the “Balkenhaven”.

The property has been modernized several times over the years. The house has floor and roof insulation and is finished in a classic style. Upon arrival it is clear that even the smallest detail has been taken into account. The house has three spacious bedrooms, each with its own bathroom. Living on the ground floor is certainly also a possibility.

Layout:

Ground floor:

You reach the front door through the staircase made out of natural stone. Upon entering you enter the spacious, stately hall which provides access to the various rooms of the house. The ceiling height of no less than 3.5 meters gives an impressive first impression. The entire ground floor has an Afzelia parquet floor and the interior is in perfect harmony with the classic style of the wall coverings.

The spacious dining room can be entered through the hall. The dining room offers a view over both the Balkenhaven and the pond with ducks. This latter view has been recorded more than once by the renowned draftsman J.C. Banders who lived in the adjacent building. The room offers a ceiling-high, paneled, custom-made cupboard wall with panel doors to store your stock and also your crockery.

The spacious living room offers a beautiful view of the Balkenhaven and has a cozy heater and patio doors towards the beautiful sunny garden. The many large and high empire windows with monumental spandrels make the room feel light and cheerful. The garden is accessible from the living room through a double door. There is more than enough space here to arrange as you wish.

The large kitchen is finished with an eye for detail and has a natural stone worktop and various built-in appliances such as a dishwasher, Boretti gas stove and 2 refrigerators. The Tinello kitchen is beautifully handmade and a window overlooking the herb garden. There is enough space for a dining table and through the French doors you can reach the sunny terrace with the garden behind it.

The library room offers a large built-in (book) cupboard wall and is a wonderful place to relax after a busy week. The classic interior fits perfectly with the current function of the room and the extra gas stove is specially made for this home.

The office space can of course retain its function for this purpose, but can just as easily be used as an extra bedroom or living room, with adjoining bathroom. The space can be reached from the hallway or through the private door and has a beautiful atmosphere due to the old beamed ceilings.

This space also gives access to the fourth bathroom of the house which has a washing machine and dryer connection and a shower. Currently, this space has a double function by separating the room with the help of a retractable cinema screen. This home cinema is equipped with a beamer in the ceiling, cinema seats and blackout curtains.

Under one of the stairwells is a beautiful wine cellar with an impressive height of 2 meters. The luxury cellar is perfect as storage for your wines and is just one of the many surprises the house has to offer.

First floor:

The master bedroom can be reached via its own staircase and is located at the rear of the house. The bedroom offers a beautiful view over the Balkenhaven and has patio doors towards the balcony where you can enjoy the morning sun. The bedroom feels luxurious due to the immense ceiling height and stylish finish and has more than enough storage space due to the built-in wardrobes. The private bathroom is very spacious and has underfloor heating, a steam shower with music connection, bath, private toilet, bidet and a washbasin. The bathroom is stylishly finished with marble tiles.

The other two bedrooms, each with its own bathroom, can be reached via the second staircase.
The bedroom on the center side of the house offers a view of the characteristic city center with the church towers in the background. The bedroom has a quiet, charming appearance and has its own storage attic. the bathroom has underfloor heating, a private toilet and a shower / bath combination.

The third bedroom offers a view over both the Balkenhaven and the pond and, like the other bedrooms, has a beautiful ceiling height. The ridge shows how the roof construction comes together from the entire house. The bedroom is finished in a classic style in harmony with the rest of the house and has a built-in wardrobe, storage attic and a private bathroom. The bathroom has a design radiator, private toilet, shower / bath combination and bathroom furniture.

Garden:

The spacious garden is easily accessible through the French doors or at the back. The garden has a fantastic traditional English atmosphere and the walnut tree and the many Ilex hedges ensure that the garden has a beautiful green appearance in both summer and winter where the boxwood moth can no longer harm. In the middle of the garden is a large fire pit to create even more atmosphere in the evening and further down the garden, next to the beautiful pond, an outdoor kitchen has been realized to enjoy the weather together with your guests. Do you have a small group or do you prefer to be hidden from wind and weather? Then there is a rose garden house with a stove at the back of the house.

In every season you can easily relax after dinner in your own jacuzzi. There is a private sports land next to the house with various sports equipment and its own outdoor fireplace and there is a large storage room to be found.

In the front garden is a fountain and various spotlights that illuminate the beautiful monumental facade in the evening. This creates a spectacular and memorable image for anyone who has their eye on the house. The parking lot is located in the corner near the entrance to the garden.

Toon meer

Kenmerken

Koopprijs
€ 1.195.000,- k.k.
Aanvaarding
In overleg
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1820
Ligging
In centrum, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
Wonen
287 m2
Oppervlak
714 m2
Inhoud
1.255 m3
Type woning
vrijstaande woning
Aantal kamers
8 kamers
Aantal slaapkamers
6
Verwarming
C.V.-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Tuin
Tuin rondom
Garage
Parkeerplaats, Geen garage
Toon meer

Bekijk ook

Kaart 360 presentatie 3D plattegrond Zonnegrens Video Bewoner vertelt

Kaart

360 Presentatie

Zonnegrens

Video

;

Bewoner vertelt

" Ons huis aan de Baanstraat 2 is een van de meest beeldbepalende huizen van Edam. De ligging aan de vesting van de oude binnenstad, aan de schaatsbaan van de lokale ijsvereniging en aan open vaarwater naar o.a. het IJsselmeer en Noord-Hollandse dorpen en steden maken van dit huis een veelzijdige plek om te wonen en te recreëren. Onze sloep ligt voor de deur. Door de mooie ligging en bijzondere uitstraling kent iedereen "het witte huis van Edam" bij de eendenvijver. Edam is een rustige historische stad, maar wel met alle voorzieningen aanwezig. Op loofafstand bevinden zich lokale ondernemers, maar ook een supermarkt, bibliotheek, gezondheidscentrum en restaurants bevinden zich op loopafstand (2 tot 5 minuten lopen). Het busstation van Edam ligt 400 meter van ons huis vandaan met een snelle verbinding naar Hoorn of Amsterdam. Wij hebben ruim 20 jaar in dit vrijstaande rijksmonumentale herenhuis gewoond en genoten van de mogelijkheden voor onszelf en onze kinderen om mensen te ontvangen, te werken en rust te vinden. Door de ruime hoeveelheid kamers en de indeling van het huis konden deze activiteiten zelfs tegelijk plaats vinden. Elke kamer in het huis heeft een eigen sfeer. Het begint al in de zeer ruime en statige hal. De bibliotheek geeft ruimte tot rust bij de sfeerkachel. De thuisbioscoop biedt mogelijkheid tot vermaak voor volwassenen of voor kinderen met hun vrienden. De werkkamer is ruim, sfeervol en geeft alle mogelijkheid om aan huis te werken. De ruime eetkamer geeft de status en allure van dit huis goed weer. Zelfs de wijnkelder is sfeervol ingericht. De tuingerichte huiskamer is een mooie centrale familieplek. De handgemaakte woonkeuken is licht en heeft dubbele deuren naar het bordes. Alle slaapkamers boven hebben een eigen badkamer met design sanitair en zelfs beneden is een vierde douchegelegenheid aanwezig. Niet alleen binnenshuis is de sfeer van gastvrijheid en rust aanwezig. De zomer en winter groene tuin biedt ruimte om veel mensen te ontvangen, maar ook om in een hoekje rustig bij een buitenhaard of vijver te zitten of van de jacuzzi te genieten. Ons tuinhuis is verscholen tussen de bomen en struiken en geeft de mogelijkheid gedurende zomer en winter thee te drinken of te gourmetten. Het huis heeft een historie die teruggaat tot waarschijnlijk 18de eeuw. Het huis is gebruikt als directeurswoning, als huisartsenpraktijk en vele andere bestemmingen. In 1988 is er een brand geweest waarna het huis is gerestaureerd en deels herbouwd. Hierdoor zijn leidingen, elektriciteit, houtwerk en alle andere materialen duurzaam en van redelijk recente datum. "