Terug naar overzicht

5 ingrediënten voor vakantie in eigen tuin

Heerlijk luieren op een Spaans strand, echt Italiaans ijs eten in Venetië of de Maya Tempels in Mexico bezoeken… en toen was daar het coronavirus. Grote kans dat jouw vakantieplannen dit jaar daarom niet door kunnen gaan. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, maar ook in Nederland schijnt gelukkig de zon en kunnen we er samen toch een geslaagde zomer van maken. En die geslaagde zomer, die beleef je met behulp van 5 simpele ingrediënten gewoon in je eigen achtertuin!

Het leven is relaxter in een hangmat 
Je wordt bijna nergens zo relaxt van, als van lichtjes schommelen in een hangmat op een tropisch strand. Dit heerlijke ontspannen gevoel haal je eenvoudig in huis door zelf een hangmat te kopen. Er bestaan hangmatten in diverse varianten, ook op een standaard, zodat je niet per se palen nodig hebt om de hangmat op te kunnen hangen. Je kunt de aanschaf van een hangmat tevens zo duur maken als je zelf wilt.

Of je de hangmat nou in de zon plaatst, of juist lekker in de schaduw, je weet zeker dat jij er prinsheerlijk bijligt deze zomer! Om het nóg echter te maken zou je zelfs nog een laag wit zand onder de hangmat kunnen strooien.

Plonsen in je privézwembad
Tijdens hete zomerdagen is het heerlijk om even wat verkoeling te krijgen. We mogen, met inachtneming van de nodige maatregelen, weer naar de openbare zwembaden en recreatieplassen, maar mocht je de drukte voorlopig toch nog liever mijden, dan kun je ook je eigen privézwembad(je) aanschaffen! Door de jaren heen zijn de (opblaas)zwembaden voor in de achtertuin steeds beter geworden en lenen ze zich prima om in te poedelen of, als je een grote koopt, zelfs een beetje baantjes te trekken!

Dos piñas coladas por favor!
Veel mensen genieten tijdens hun vakantie graag van een lekkere tropische cocktail (of non-alcoholisch drankje) aan de (pool)bar. Wil je de gezelligheid van het barhangen naar je eigen achtertuin halen en ben je daarnaast ook nog een beetje creatief? Dan bouw je relatief eenvoudig je eigen bar van pallets! Op die manier hoef je geen groot bedrag te investeren, maar heb je wel een heel leuk resultaat. Fleur de bar op met leuke lampionnetjes en een paar (zelfgemaakte) barkrukken en waan jezelf aan de bar van een vakantieresort.

Tuinfakkels voor nog meer sfeer
Wat is er nou romantischer dan dineren op het strand, omringd door sfeervol brandende fakkels? Ook je eigen achtertuin kun je een romantische vibe geven door mooie, kleurige, tuinfakkels te plaatsen. Overdag staan ze vrolijk door de leuke kleurtjes en ’s avonds brengen ze romantiek en gezelligheid. Hoe sfeervol wil je het hebben?

Kamperen in de achtertuin
Veel kinderen vinden het ontzettend leuk om in de zomer in een tentje in de tuin te mogen overnachten. En laten we eerlijk zijn, een veiligere plek om je kinderen ‘alleen’ te laten kamperen is er haast niet. Dus hup, zet een tent op en rol een paar slaapmatjes uit. Slinger ’s avonds lekker de barbecue aan of rooster marshmallows boven een vuurkorf, gezelligheid is in ieder geval gegarandeerd! Alle collega’s van Van Overbeek wensen je een hele fijne vakantie.