Terug naar overzicht

50 Jaar Van Overbeek Bedrijfsmakelaars. Een bijzonder jubileum

Wat een vreemd jaar, 2020. Zo heb je allerlei plannen om je 50-jarig bestaan te vieren en zo zit je in een maandenlange lockdown. Maar gezondheid gaat boven alles, altijd. Gelukkig lijkt het ergste leed geleden, de zorg komt langzaamaan weer op adem en we mogen zelfs weer voorzichtig op vakantie. Voor Van Overbeek Makelaars een mooi moment om nog even stil te staan bij ons jubileum. Vijftig jaar succes, dat poets je niet zomaar even uit.

Begin april 1970 opende Van Overbeek Makelaars haar deuren in Purmerend. In een tijd waarbij het haar tot over de schouders reikte, toen we nog betaalden met een joetje en bedrijfsonroerendgoed vooral een woord was met heel veel lettergrepen, zag Joop van Overbeek interessante mogelijkheden om te bemiddelen in onroerend goed. Anno 2020 bestaat Van Overbeek Makelaars 50 jaar en beschikt het over vier buitengewoon bloeiende vestigingen. Daar mag je best even bij stilstaan, aldus het succesvolle makelaarskantoor.

Investeren in relaties
Succesvol bemiddelen is: begrip voor de klant. De enige goede klant is een tevreden klant. Maar makelen is meer dan bemiddelen tussen vraag en aanbod. Zeker in de zakelijke markt is het bouwen van een solide netwerk een absolute vereiste. Begrijpen wat er speelt, vastgoedproblemen signaleren en oplossen; het vak van bedrijfsmakelaar is een mix van diplomatie en commercie. Een kwestie van vertrouwen opbouwen met een scherp oog voor de economische belangen van alle betrokkenen. Binnen deze dynamiek heeft Van Overbeek van meet af een belangrijke rol willen spelen. Een investering die ertoe heeft geleid dat Van Overbeek binnen de vastgoedmarkt wordt gezien als het kruispunt tussen vraag en aanbod.

Van Overbeek is haast niet weg denken uit de wereld van het onroerend goed. Een halve eeuw dienstverlening, duizenden tevreden zakelijke relaties; het maakt trots en nederig. Een mooi moment om even bij stil te staan. Om vervolgens de blik te richten op de toekomst.