Willem Eggertstraat 7

Verhuurd 1441 CH Purmerend € 3.950,- per maand
Je makelaar voor dit object

Omschrijving

Het kantoorpand, omvattende bedrijfsruimte met bijbehorende grond, staande en gelegen aan de Willem Eggertstraat 7 1441 CH te Purmerend, kadastraal bekend gemeente Purmerend, sectie C, nummer 3981. Gemeld registergoed is aangewezen als beschermd monument als bedoeld in de Monumenten Wet 1988;

Een rijksmonument is in Nederland een bouwwerk, object, of het restant daarvan, dat van algemeen belang is. Dat kan zijn omdat een gebouw heel mooi is, betekenis heeft voor de wetenschap of van cultuurhistorische waarde is.

BURGERWEESHUIS. Groot rechthoekig gebouw, waarvan het schilddak op de nok hoek geaccentueerd wordt door rijk bewerkte schoorstenen, elk bekroond met een windvaan. In de midden travee van de voorgevel een ingang met bovenlicht in pilasteromlijsting. Daarboven een grote gepolychromeerde gevelsteen met een tekst op rijm, de voorstelling van spelende weeskinderen en het onderschrift: HET BURGERWEESHUYS Anno 1789. Boven de voorgevel drie dakkapellen met vleugelstukken en bekroningen met kuifstukken. In de gang Lodewijk XVI-stucwerk en een rococo-deuromlijsting. In de Regentenkamer geschilderd behang en een marmeren schoorsteenmantel in Lodewijk XV-stijl.

Uiteindelijke invulling en eventuele aanpassingen zullen in nauw overleg met verhuurder moeten plaatsvinden. Indien gewenst is de zolderverdieping ook geschikt te maken als prachtige hoge kantoorruimte. Het BURGERWEESHUIS heeft een voor Purmerend fantastische uitstraling, zeker ook door de monumentale Regentenkamer.

• Begane grond ca 116 m²
• Eerste verdieping ca 116 m²
• Zolder ca 100 m² ( als opslag en archief ruimte geschikt )
Totaal 332 m² bvo.

Geheel te gebruiken als kantoor, de regentenkamer is een monumentale kamer en kan derhalve niet worden veranderd maar heeft zeker zijn uitstraling in huidige staat.

Midden in het bruisende Centrum van Purmerend, parkeren kunt in aangesloten Q-Park Eggert (betaald).

Aanvaarding: Per direct

Huurtermijn: 5 jaar + 5 optiejaren

Huurprijs: € 3950 ,– per maand excl. btw

Huurprijsaanpassing: Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle huishoudens (2006= 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidstelling: Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van drie maanden huur.

Huurovereenkomst: Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken ( ROZ model ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed (NVM).

Voorbehoud: Goedkeuring van de eigenaar/opdrachtgever.

Deze informatie is vrijblijvend. Omtrent gegevens en bevindingen wordt geen aansprakelijkheid aanvaard

Toon meer

Kenmerken

Huurprijs
€ 3.950,- per maand
Huur BTW belast
Ja
Status
Verhuurd
Hoofdbestemming
Kantoorruimte
Aanvaarding
direct
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1789
Oppervlakte object
332 m2
Toon meer

Kaart