Terug naar overzicht

Boost je interieur met een unieke salontafel!

Ben jij toe aan iets nieuws in je interieur? En vind je het leuk om een opvallender item in je woonkamer te hebben? Probeer dan eens een alternatieve salontafel!

Je kunt heel gemakkelijk je ‘standaard’ salontafel vervangen door een eyecatcher die jouw interieur een frisse boost geeft. Het enige wat je hoeft te doen, is een beetje creatief denken.

Hocker of poef
Een salontafel hoeft niet per se een daadwerkelijke tafel te zijn. Je kunt ook heel prima een leuke, vrolijk gekleurde hocker of poef neerzetten. Het is wel verstandig om hier vervolgens een leuk neutraal dienblad op te zetten, zodat glazen met drinken of decoratieve kaarsjes stevig kunnen staan.

Rieten manden met deksel
Ook een ontzettend leuk alternatief voor een standaard salontafel: rieten manden! Het liefst met een goede platte deksel en anders kun je ook hier gebruikmaken van een leuk dienblad. Zet 2 of 3 manden in verschillende formaten bij elkaar en je woonkamer krijgt meteen een knusse en speelse uitstraling!

Een koffer staat toffer
Ben jij dol op reizen of gewoon gek op vintage koffers? Dan is de koffer-salontafel écht iets voor jou. En het leuke is, dat je ze soms voor een prikkie op de kop tikt bij kringloopwinkels of op rommelmarkten. Houd wel rekening met het formaat, je kunt het beste gaan voor een groot en beetje robuust exemplaar.

Wil je er helemaal een blikvanger van maken? Plastificeer dan enkele vakantiefoto’s en bevestig deze aan de zijkanten van de koffer.

Pallet of kratje(s) op wieltjes
Als je gecharmeerd bent van een industriële look, dan kun je de pallet of de kratjes ongeverfd tot een salontafel omtoveren. Het enig wat je hoeft te doen, is er wieltjes onder plaatsen. Zo komt de ‘tafel’ op een goede hoogte en is het tevens makkelijk verplaatsbaar.

Als je jouw interieur liever een zachtere, meer romantische look geeft, dan kun je de pallet of de kratjes ook een beetje opschuren en vervolgens in een mooie crème- of pastelkleur verven.