Ontdek het groene en levendige Bovenkarspel in Westfriesland

Bovenkarspel is een prachtig dorp in de gemeente Stede Broec in Noord-Holland. Het is een bruisende plek met twee NS-stations, een overdekt winkelcentrum en vele basisscholen. Het dorp heeft ook een groot recreatiegebied genaamd het Streekbos en vele sport- en culturele verenigingen.

Trots op ons waarderingscijfer!

Gratis Waardebepaling

Weten wat je huis verkopen je op zal leveren? Laat één van onze makelaars een gratis waardebepaling doen. Wij kennen de markt en weten wat je huis waard is en waarom. Met onze waardebepaling weet je waar je aan toe bent. Je huis verkopen met succes? Bel of mail ons!

Ontdek Bovenkarspel: voorzieningen en wonen aan vaarwater

Bovenkarspel is een dorp in de gemeente Stede Broec in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het dorp ligt op ongeveer 3 kilometer ten noorden van Hoogkarspel en heeft ongeveer 10.000 inwoners (2022). Het is een bruisend dorp met veel voorzieningen voor jong en oud.

Bovenkarspel beschikt over twee NS stations (spoorlijn Enkhuizen-Amsterdam), een overdekt winkelcentrum, diverse basisscholen, een groot recreatiegebied (Streekbos) en vele sport- en culturele verenigingen. Voor ouderen is er een gezondheidscentrum en zijn er diverse activiteiten in de lokale bibliotheek.

Meerdere woningen in Bovenkarspel liggen aan vaarwater en er is een uitgebreid woningaanbod van appartementen tot aan vrijstaande villa’s. Voor de komende jaren worden hier verschillende nieuwbouwlocaties gerealiseerd.

Geschiedenis van Bovenkarspel

Bovenkarspel was oorspronkelijk een agrarisch dorp, maar in de 19e eeuw ontwikkelde het zich tot een belangrijk centrum van de bloembollenteelt. Tegenwoordig is het nog steeds een belangrijk gebied voor de bloembollenteelt en zijn er veel bedrijven gevestigd die zich bezighouden met de veredeling en export van bloembollen.

Bezienswaardigheden in Bovenkarspel

Het dorp heeft enkele bezienswaardigheden, waaronder het Streekbos met een groot recreatiegebied en een natuurmuseum en het cultureel centrum Het Postkantoor, dat gevestigd is in een voormalig postkantoor uit 1914. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de Sint-Martinuskerk uit de 15e eeuw en de molen De Ceres.

Woongenot

Bovenkarspel biedt een divers woningaanbod voor elk budget. Als ervaren en betrouwbare makelaar in de regio, biedt Van Overbeek Makelaars uitgebreide dienstverlening voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe woning in Bovenkarspel. Onze lokale kennis en expertise in de woningmarkt van Bovenkarspel zorgt ervoor dat we jouw woonwensen snel en efficiënt kunnen vervullen.

Ontdek Bovenkarspel

Kom en ontdek het groene en levendige Bovenkarspel in Noord-Holland. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe woning, wilt genieten van de bloembollenvelden of gewoon wilt genieten van de vele activiteiten, er is voor ieder wat wils in Bovenkarspel.

Neem dan gerust contact op met Van Overbeek Makelaars voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we jouw woonwensen bespreken en op zoek gaan naar jouw ideale woning in dit mooie dorp in Noord-Holland. Dit doen wij tenslotte al meer dan 50 jaar!

Benieuwd wat je kunt lenen?

Bereken vrijblijvend je maximale hypotheek en ontdek of jij deze woning kunt betalen.

Bereken wat je kunt lenen

Is je woning goed verzekerd?

Doe de gratis verzekeringscheck en voorkom dat je onderverzekerd bent of teveel betaalt.

Meer informatie

Gratis waardebepaling doen?

Kies voor een makelaar met verstand van zaken zodat je een reëel beeld krijgt van de marktwaarde van je huis. Dan kun je een gedegen beslissing nemen en nadenken over de eventuele verkoop van je woning.

Vul het formulier in en we nemen snel persoonlijk contact met je op.