Terug naar overzicht

Download gratis duurzaamheidsprofiel om woning te verduurzamen

Soms wil je wel graag je woning verduurzamen, maar weet je gewoon niet hoe en waar je moet beginnen. De website duurzaamheidsprofiel.nl gaat je daarbij helpen. Via deze website download je namelijk gratis een duurzaamheidsprofiel van je woning.

Inzicht

Deze website is een samenwerkingsverband tussen onder andere de Nationale Hypotheekbond, ABN Amro en Florius en is bedoeld voor de consument om snel inzicht te krijgen in de mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Door het invullen van je postcode en huisnummer download je jouw rapport en ontvang je direct tips en maatregelen voor een energiebesparing die het meest zinvol lijkt voor jouw woning. Het rapport toont tevens een schatting van de besparing die het jou gaat opleveren aan de ene kant en de investering aan de andere kant. Op die manier kun jij een inschatting maken van de terugverdientijd van de betreffende maatregel.

Financiering

Het rapport geeft tevens tips om de verduurzaming te financieren. Bijvoorbeeld via het Nationaal Energiefonds. Of via een duurzaamheidslening van je gemeente. Banken geven bijvoorbeeld ook leningen tegen gunstige tarieven af, op het moment dat deze lening ingezet gaat worden voor het verduurzamen van de woning. Dit zijn de zogenaamde groene leningen. In het rapport worden ook de subsidies voor extra besparing benoemd. Bijvoorbeeld de teruggave van de btw op zonnepanelen of een lager btw-tarief op arbeid voor maatregelen die leiden tot een lager energieverbruik.

Met de website, samen met het duurzaamheidsprofiel, hopen de samenwerkende partijen consumenten op een eenvoudige manier te ondersteunen op het moment dat ze willen verduurzamen.