Terug naar overzicht

Een stijlvolle speelhoek in de woonkamer? Zeker wel!

Barbies op de bank, kleurboeken en kleurpotloden op tafel, om nog maar te zwijgen over de pijn van op een legoblokje staan… de meeste ouders zullen dit vast en zeker herkennen. In een huis wordt natuurlijk geleefd en kinderen moeten lekker kunnen spelen. Toch kunnen wij ons voorstellen dat het fijn zou zijn als het rondslingerende speelgoed zich beperkt tot een specifiek gedeelte van de woonkamer. Een plek waar de kinderen lekker kind kunnen zijn en hun dingen kunnen doen, zonder dat meteen de hele woonkamer op z’n kop staat. Een speelhoek!

Speelhoek hoeft geen ‘doorn in het oog’ te zijn

Een speelhoek kan meer zijn dan een rommelig tafeltje dat ergens tussen de trap en het tv-meubel is weggestopt. Sterker nog, er zijn veel leuke opties om een speelhoek echt onderdeel te laten zijn van jouw interieur. Wij geven je dan ook graag wat tips en inspiratie, zodat je straks een plaatje van een speelhoek kunt creëren 😉

De ‘gesloten’ speelhoek

Wil je dat het beeld in de woonkamer rustiger en strakker blijft? Kies dan voor een (half)gesloten speelhoek. Met enkele stevige houten platen kun je een halfhoge afscheiding rondom de speelhoek creëren. Deze platen verf je vervolgens in een kleur die past bij de rest van je interieur. In de speelhoek zelf kun je bijvoorbeeld een bureautje, kastje en/of een speelkleed kwijt. Wil je het nog extra gezellig maken? Dan kun je een houten frame op de afscheiding monteren waar je bijvoorbeeld leuke lampionnetjes aan kan hangen. Op deze manier houd je de meeste ‘rommel’ uit het zicht en maak je de speelhoek echt onderdeel van jouw interieur.

De tipitent

Nog een optie om de speelhoek een beetje ‘uit het zicht’ te houden, is het plaatsen van een tipitent. Zeker in een Scandinavisch interieur komt dit heel leuk tot zijn recht. Natuurlijk moet je hier wel de ruimte voor hebben, maar als het past, dan is het ook meteen een leuke eyecatcher! In de tipi kun je lekkere kussens neerleggen waar de kinderen op kunnen zitten en tevens een klein kastje of enkele opbergboxen met speelgoed neerzetten.

De indoorschommel

Houd jij het speelgoed liever op de kinderkamer, maar wil je de kids wel een hoekje in de woonkamer geven waar ze plezier kunnen beleven? Dan is een indoorschommel een leuk idee! Qua type schommel is het natuurlijk slim om te kijken wat er bij je interieur past. Heb je een industrieel interieur? Dan ga je natuurlijk voor een wat robuuster exemplaar. Is jouw interieur eerder wat romantischer of landelijker? Dan is een houten schommel een mooie optie. De ‘urban jungle’ liefhebbers kunnen ook nog wat kunst-klimop bovenaan om de schommel wikkelen.

Krijtbord of masking tape

Met behulp van een krijtbord of masking tape kun je de speelhoek op een leuke manier ‘scheiden’ van de rest van de woonkamer, zonder dat het een gesloten ruimte wordt. Je kunt bijvoorbeeld een krijtbord in de vorm van een huisje kopen, of met masking tape een huisje op de muur maken. Vervolgens zet je een leuke tafel met opberglaatjes en een paar stoeltjes tegen de betreffende muur. Maak het af met een leuke hangplant aan de wand of een andere vorm van decoratie.