Ontdek Enkhuizen – Je nieuwe thuis aan het Markermeer

Je nieuwe thuis vind je in Enkhuizen, een pittoresk stadje aan het Markermeer. Het is één van de populairste plekken in Noord-Holland om te wonen, vanwege de perfecte combinatie van de rustige sfeer van een kleine gemeenschap en de vele mogelijkheden voor recreatie en sport.

Trots op ons waarderingscijfer!

Gratis Waardebepaling

Weten wat je huis verkopen je op zal leveren? Laat één van onze makelaars een gratis waardebepaling doen. Wij kennen de markt en weten wat je huis waard is en waarom. Met onze waardebepaling weet je waar je aan toe bent. Je huis verkopen met succes? Bel of mail ons!

Ontdek de charme van Enkhuizen

Je bent op zoek naar een nieuwe woning in een stad met een rijke geschiedenis en volop recreatiemogelijkheden. Maak dan kennis met Enkhuizen, een stad in de provincie Noord-Holland aan het IJsselmeer. Enkhuizen beschikt over een NS station, een overdekt winkelcentrum, recreatiegebied (Enkhuizer zand) en een gezellig stadscentrum met horeca, winkels en uitgaansgelegenheden.

De geschiedenis

Enkhuizen was vroeger een belangrijke handelsstad in de Gouden Eeuw en dat is nog steeds te zien aan de vele (rijks)monumenten, grachtenpanden, stadsmuren en poorten, kerken en andere historische gebouwen in de stad. Bezoek bijvoorbeeld het Zuiderzeemuseum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van de voormalige Zuiderzee. Of beklim de Drommedaris, een verdedigingstoren uit de 16e eeuw, en geniet van het prachtige uitzicht over de stad.

Altijd wat te doen in Enkhuizen

Enkhuizen biedt niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook volop recreatiemogelijkheden. Zo kun je er zeilen, windsurfen en kitesurfen op het IJsselmeer. De stad heeft een jachthaven en er zijn diverse boten die vanuit de stad varen naar andere bestemmingen aan het IJsselmeer en de Waddenzee. Of breng een dag door op het Enkhuizer Zand, het recreatiegebied aan de rand van de stad.

Enkhuizen heeft een divers woningaanbod, van historische panden tot nieuwbouwwoningen. De recente uitbreidingswijk Kadijken biedt nieuwe mogelijkheden voor wonen in Enkhuizen. Bovendien is Enkhuizen goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, dankzij het treinstation aan de spoorlijn tussen Hoorn en Amsterdam en de provinciale weg N506.

Woongenot

Enkhuizen biedt een divers woningaanbod voor elk budget. En als ervaren en betrouwbare makelaar uit de regio Enkhuizen, biedt Van Overbeek Makelaars uitgebreide dienstverlening voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe woning in Enkhuizen. Als makelaar met lokale kennis en expertise van de woningmarkt van Enkhuizen zorgen wij ervoor dat wij jouw woonwensen snel en efficiënt kunnen vervullen.

Ontdek Enkhuizen samen met de makelaar

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning in een stad met een rijke geschiedenis en volop recreatiemogelijkheden, dan is Enkhuizen zeker de moeite waard om te overwegen. Bekijk ons diverse woningaanbod en maak kennis met deze prachtige stad aan het IJsselmeer. En wil je een woning bezichtigen? Geen probleem. Neem gewoon

Neem gerust contact op met Van Overbeek Makelaars voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we jouw woonwensen bespreken en op zoek gaan naar jouw ideale woning in dit mooie dorp in Noord-Holland. Dit doen wij tenslotte al meer dan 50 jaar!

Benieuwd wat je kunt lenen?

Bereken vrijblijvend je maximale hypotheek en ontdek of jij deze woning kunt betalen.

Bereken wat je kunt lenen

Is je woning goed verzekerd?

Doe de gratis verzekeringscheck en voorkom dat je onderverzekerd bent of teveel betaalt.

Meer informatie

Gratis waardebepaling doen?

Kies voor een makelaar met verstand van zaken zodat je een reëel beeld krijgt van de marktwaarde van je huis. Dan kun je een gedegen beslissing nemen en nadenken over de eventuele verkoop van je woning.

Vul het formulier in en we nemen snel persoonlijk contact met je op.