Terug naar overzicht

Haal de lente in huis!

Coronacrisis of niet, jaargetijden trekken zich daar niets van aan. Terwijl het leven op veel plekken in heel Nederland noodgedwongen stil ligt, is de lente zonder pardon aangebroken. Omdat we de komende tijd veel aan huis gebonden zijn en de lente niet kunnen opsnuiven, haal je de lente gewoon naar binnen.

Voorjaarsschoonmaak

We hebben nu alle tijd om het huis op te ruimen. ‘Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest’, is een veelgehoorde uitspraak. Of je erin gelooft of niet, er zit een kern van waarheid in. Op het moment dat de omgeving waarin jij je dagelijks beweegt opgeruimd is, heb jij meer plek in je hoofd om je bezig te houden met andere zaken. De ‘voorjaarsschoonmaak’ is ook zo’n begrip. Met deze schoonmaak ga je rigoureus door je woning heen en berg je alles op wat je de komende maanden niet meer nodig hebt. Je winterjassen, wollen plaids voor op de bank, openhaardhout, donkere gordijnen. Haal het licht in huis.

Planten en bloemen

Na het opbergen van je kerstboom, had je eigenlijk een nieuwe plant neer willen zetten. Dat is er tijdens de koude dagen eigenlijk nooit van gekomen. Een bezoek aan een tuincentrum stond niet bepaald op je prioriteitenlijst. Vanaf nu zet je hem bovenaan deze lijst. En als je toch in het tuincentrum bent, vergeet dan niet van die gezellige, kleurrijke lentebloeiers mee te nemen. Tulpen, narcissen, krokussen. Ze fleuren je huis op, zonder dat je daar heel veel voor hoeft te doen. Vergeet ook tijdens je bezoek aan het tuincentrum de richtlijnen van het RIVM niet uit het oog!

Lichte kleuren

In de winter snak je naar donkere kleuren, de geur van kaneel en de open haard. Denk aan de lente en je denkt aan frisse kleuren en geuren. Vervang je winterse accessoires door accessoires die passen bij de lente. Lichte vazen, kleurrijke kussens op de bank, je wollen kleed voor op de bank vervang je voor een licht plaid en je zware gordijnen voor dunne inbetweens. Ook je muurdecoratie kan opgefrist worden door zwarte fotolijstjes te vervangen voor een witte variant en schilderijen en posters worden omgewisseld door exemplaren met meer kleur.

Lentegeur

Om de lente in huis compleet te maken is het binnenhalen van de geur van de lente de laatste finishing touch. Met het binnenhalen van bloemen en planten kom je al een heel eind, maar de geur van lente vind je ook in verschillende interieursprays. Verstuif deze met mate in je woning en je waant je in huis midden in de lente. En een beetje lente kunnen we nu allemaal wel gebruiken.