Terug naar overzicht

Houd je goot schoon met een gootdrain

De herfst is begonnen en de eerste onstuimige dagen zijn al over ons land getrokken. Dat merk je goed aan de bomen die steeds meer blad verliezen. Blad dat in jouw goot terecht komt en deze vervelend kan verstoppen. Een gootdrain helpt om je dakgoot bladvrij te houden waardoor je het risico op lekkage verkleint.

Lekkage

Gedurende de verschillende jaargetijden heeft je dakgoot een hoop te verduren. Ophoping van blad, mos en andere vuiligheid zijn grote boosdoeners voor mogelijke lekkage. Om dat te voorkomen, moet je zelf met enige regelmaat de ladder op om de goot helemaal leeg te maken. Vaak een onaangename klus die niet geheel zonder risico is. Je staat wellicht niet dagelijks op een ladder deze werkzaamheden te doen.

Wat is een gootdrain?

Een gootdrain is de oplossing. De gootdrain is een gaas gemaakt van kunststof en geschikt voor alle maten en soorten dakgoten. Zowel platte, als ronde en vierkante dakgoten kunnen worden voorzien van een gootdrain. De mazen van het gaas zijn dusdanig klein dat er slechts klein vuil doorheen gelaten wordt. Vuil dat zeker niet groot genoeg is om de goot te kunnen verstoppen. De mazen zijn echter groot genoeg om voldoende water door te laten, zodat de dakgoot nog steeds grote hoeveelheden water kan afvoeren.

Plaatsen van een gootdrain

Voordat je de gootdrain plaatst, moet je nog één keer de ladder op om de dakgoot helemaal schoon te maken. Meet vervolgens de diepte van de goot op en bepaal welk formaat gootdrain je nodig hebt. Je plaatst de drain door hem wat samen te knijpen en vervolgens in de goot te leggen met de opening naar beneden. Zodra je de gootdrain loslaat, vormt hij zich perfect naar jouw dakgoot. Plaats je meerdere drains achter elkaar, zorg dan dat ze elkaar wat overlappen zodat er geen ruimte ontstaat en er alsnog viezigheid in de goot terecht komt. Knip het teveel aan drain eenvoudig weg.

De gootdrain is een snelle en eenvoudige oplossing voor het schoonhouden van je dakgoten.