Een zorgeloze toekomst: jouw hypotheek en pensioen

Welkom bij onze speciale pagina met betrekking tot hypotheek en pensioen! Deze pagina is belangrijk voor iedereen die ouder is dan 50 jaar. Maar lees het ook gerust als je jonger bent. Want met pensioen gaan betekent meer vrijheid om te genieten. Om dromen uit te laten komen. Maar is dit financieel haalbaar? Om deze plannen te kunnen verwezenlijken, is financiële zekerheid essentieel. Ontdek hoe je jouw hypotheek kunt benutten om je dromen waar te maken.

Altijd een Hypotheekshop vestiging bij jou in de buurt!

Maak snel een afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Laat je goed informeren voor een zorgeloze toekomst. Het eerste gesprek is altijd gratis.

Bijna 57 jaar? Kom op tijd in actie!

Wanneer je de leeftijd van 57 jaar nadert, houden geldverstrekkers rekening met je toekomstige pensioeninkomen bij het berekenen van je maximale hypotheekbedrag. Dit pensioeninkomen is doorgaans lager dan je huidige salaris. Als je plannen hebt om te verhuizen, te renoveren of te verduurzamen, raden we je aan om vóór je 57e jaar een hypotheekgesprek te plannen, zodat je huidige inkomen nog volledig wordt meegewogen. Dit geeft je meer financiële flexibiliteit voor de toekomst.

Pensioen en financiën

Met je pensioen breekt een nieuwe fase aan waarin je niet langer afhankelijk bent van werkinkomen, maar van AOW, ouderdomspensioen en eventuele aanvullende voorzieningen. Deze overgang kan invloed hebben op je maandelijkse uitgaven. Is je hypotheek bijvoorbeeld dan nog betaalbaar? Het is belangrijk om nu alvast te onderzoeken of je totale pensioeninkomen voldoende is om je hypotheek èn andere kosten te dekken.

Overzicht van jouw pensioen

Op deze website kun je een overzicht vinden van het pensioen dat je tot nu toe hebt opgebouwd en het verwachte pensioenbedrag na pensionering, inclusief de AOW. De adviseurs van De Hypotheekshop laten je ook zien of je pensioenregeling is gebaseerd op een uitkeringsovereenkomst of een premieovereenkomst. Zo kun je je beter voorbereiden op je financiële toekomst.

Pensioen en scheiding

Als je in het verleden een scheiding hebt doorgemaakt, kunnen er financiële gevolgen zijn voor je pensioen. Afhankelijk van de gemaakte afspraken kun je recht hebben op het ouderdomspensioen van een ex-partner, of vice versa.

Een comfortabel pensioen

Natuurlijk kun je er voor kiezen om heerlijk te genieten van je pensioen maar blijven werken is ook een keuze als dat bij je past. Dit heeft meestal geen invloed op je AOW of pensioen. Daarnaast kun je in de jaren voor je pensioen al stappen ondernemen om je maandelijkse lasten te verlagen, zoals het aflossen van je hypotheek of het verduurzamen van je woning. Als je het geluk hebt om veel overwaarde in je huis te hebben, is het zelfs mogelijk om je pensioen (gedeeltelijk) aan te vullen met deze overwaarde.

Hypotheekmogelijkheden voor senioren

Senioren hebben vaak andere woonwensen dan jongere huiseigenaren. Wellicht denk je aan verhuizen nu de kinderen het huis uit zijn, of misschien wil je je huidige woning verbouwen. Wat je wensen ook zijn, met een seniorenhypotheek kun je ook na je pensioen nog steeds een hypotheek afsluiten.

Hypotheek en AOW

Vanaf het moment dat je AOW ontvangt, wordt deze uitkering meegenomen bij het berekenen van je maximale hypotheek. AOW is immers een vaste, levenslange uitkering en wordt daarom beschouwd als een vast inkomen. De hoogte van je AOW is gebaseerd op het wettelijk minimumloon. Als je daarnaast ouderdomspensioen en pensioenaanvullingen hebt, zal je leencapaciteit aanzienlijk groter zijn.

Aflossingsvrije hypotheek en pensioen

Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je gedurende de looptijd alleen rente en hoef je niet af te lossen. Aan het einde van de looptijd moet de aflossingsvrije hypotheek in één keer worden afgelost. Dit kan een risico vormen als je inmiddels met pensioen bent en onvoldoende vermogen hebt om de hypotheek af te lossen, of als je pensioeninkomen lager uitvalt dan verwacht. Zorg ervoor dat je tijdig advies inwint.

Levensloopbestendig wonen

Veel ouderen kiezen ervoor om zo lang mogelijk in hun eigen huis te blijven wonen. Ze investeren jarenlang in hun woning, voelen zich er comfortabel en hebben vaak een sterk sociaal netwerk in de buurt. Een levensloopbestendige woning heeft voorzieningen waardoor je er kunt blijven wonen, zelfs als mobiliteit een uitdaging wordt.

Gratis adviesgesprek

Wil je weten hoe jouw financiële situatie eruitziet na je pensionering? Ook als je al met pensioen bent, is het verstandig om te kijken waar je kunt besparen en hoe je je pensioen optimaal kunt inrichten. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen jouw pensioenplannen te realiseren. Kom langs voor een gratis oriëntatiegesprek in één van onze vestigingen.

De adviseurs van De Hypotheekshop begrijpen dat jouw financiële gemoedsrust na je pensioen van groot belang is. Zij zijn er om je te ondersteunen bij het plannen van een zorgeloze en comfortabele toekomst. Het eerste gesprek is altijd gratis. Vraag daarom een gesprek aan en laat je informeren. Zo maak je realistische plannen voor de toekomst. Of je je nu een senior voelt of niet; je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Benieuwd wat je kunt lenen?

Bereken vrijblijvend je maximale hypotheek en ontdek of jij deze woning kunt betalen.

Bereken wat je kunt lenen

Altijd een Hypotheekshop vestiging bij jou in de buurt!

Maak snel een afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt. Laat je goed informeren voor een zorgeloze toekomst. Het eerste gesprek is altijd gratis.