Terug naar overzicht

Maak je eigen buitenkeuken

Het fijne van de zomer is dat het leven zich voornamelijk buiten afspeelt. De frisse lucht, de vitamine D. We genieten er optimaal van. Helemaal in deze tijd, geeft een buitenkeuken je nog meer het gevoel van vakantie in eigen tuin. En zo’n buitenkeuken is helemaal niet zo heel moeilijk te realiseren.

Maak een plan

Alles begint met het hebben van een goed plan en uitgewerkte ideeën. Internet staat er vol mee. Verzamel vooraf alle informatie die jij nodig hebt om jouw droombuitenkeuken te realiseren. Maak een moodboard, verzamel linkjes en plaatjes en maak een lijst van eisen en wensen waaraan de keuken volgens jou moet voldoen. Denk aan voldoende werkruimte, de hoeveelheid opbergmogelijkheden, aansluitingen op gas en elektriciteit, waterpunten. Wil je een heel uitgebreide versie of juist een basic keuken voor alleen de standaard werkzaamheden.

De grote-tuin-veel-opties-buitenkeuken

Ben je een beetje handig, dan kun je ervoor kiezen zelf een buitenkeuken te ontwerpen. Het voordeel van een eigen ontwerp is dat je zelf bepaalt hoe de keuken eruit komt te zien. Jij bepaalt de inrichting dus deze keuken past perfect in jouw tuin en bij jouw wensen. Op internet zijn genoeg bouwtekeningen te vinden om ideeën op te doen of om je op weg te helpen. Heb je kleine kinderen, maak voor hen dan direct een miniatuurversie. Succes gegarandeerd.

De kleine-tuin-slim-ingericht-buitenkeuken

Is jouw tuin niet geschikt voor een grote buitenkeuken met veel kastruimte, kies dan voor een compacte versie van hout. Met een gasbrander, mdf-platen en een lik meubelverf maak jij een compacte en praktische buitenkeuken. Plaats wieltjes onder de buitenkeuken en je kunt hem verrijden naar iedere geschikte plek in de tuin. Daarnaast heeft deze buitenkeuken ook ruimte om wat kleine spulletjes op te bergen, zoals je kruiden en bakolie. Een houten greep geeft ruimte aan een theedoek en handdoek en het werkblad is precies groot genoeg voor het bereiden van een heerlijk eenpansgerecht. Compact en alles bij de hand. Bekijk hier een voorbeeld van een compacte buitenkeuken.

De weinig-budget-zo-klaar-buitenkeuken

Ben je niet zo heel handig en is je budget klein, maar wil je toch graag een buitenkeuken voor een kleine prijs, dan kom je al een heel eind met twee kistjes en een tafelblad, dat je ergens op de kop hebt getikt. Zet de kistjes op de grond en monteer daar met lijm of een paar schroeven het blad op. Klaar is je buitenkeuken. Deze low-budget-variant kun je zelf uiteraard naar hartenlust pimpen. Geef de kistjes een kleur en schuur het blad om er vervolgens een mooie lak overheen te verven. Door het plaatsen van wieltjes onder de kistjes is ook deze buitenkeuken eenvoudig te verrijden. Denk wel even om de hoogte van het blad. Is een kistje te laag? Zet er dan twee op elkaar, dan creëer je direct extra opbergruimte. Houd er ook rekening mee dat het blad niet te zwaar is. Je wilt immers nog enkele spullen kwijt op het blad, zoals een gasbrander om te koken en spullen om je eten voor te bereiden.

Een buitenkeuken is er voor iedere tuin en garandeert gezellige zomeravonden.