Op zoek naar een pand of terrein met maatschappelijke doeleinde?

Op zoek naar een pand of terrein met maatschappelijke doeleinde? Dan ben je op zoek naar een gebouw of terrein met een publieke functie op het gebied van  onderwijs, sport, cultuur, welzijn,  maatschappelijke opvang en/of zorg-medische. Bijvoorbeeld scholen, culturele centra, theaters en opvang.

Weten waar jouw kansen liggen?

Wij vertellen je hier graag meer over. Als kruispunt voor vraag en aanbod weten wij wat er speelt in jouw regio, formeel en informeel! Wij komen graag bij je langs.

Maatschappelijk vastgoed is een gebouw

waarin maatschappelijke diensten aan burgers worden verleend of door burgers zelf worden gecreëerd,waarvan de exploitatie (gedeeltelijk) door publieke middelen mogelijk wordt gemaakt,waarin vraag (burgers) en aanbod (instellingen) fysiek bij elkaar komen waar iedereen (voor wie het bedoeld is) toegang toe heeft.

Dit is een specifieke definitie die zowel gebruik als financiering afbakent. Een andere definitie beschouwt maatschappelijk vastgoed als bedrijfsonroerend goed met meerwaarde voor de samenleving. Deze definitie is veel breder van aard en omvat ook vastgoed dat niet door maatschappelijke dienstverleners wordt gebruikt maar wel een maatschappelijke meerwaarde heeft; denk aan horeca met een vitale ontmoetingsfunctie voor buurt of wijk en aan bedrijfsverzamelgebouwen die een extra impuls geven aan lokale werkgelegenheid.

Gelet op het publieke karakter en het gecombineerde gebruik van gebouwen speelt bij maatschappelijk vastgoed de dagelijkse exploitatie een rol die veel groter is dan in de rest van het bedrijfsonroerend goed.

Meer weten over maatschappelijk vastgoed? Bel of mail ons gerust. Kijk ook naar ons maatschappelijk vastgoed aanbod.

Staat er op dit moment niets bij neem dan contact op met een van onze makelaars en bespreek je kansen.

Benieuwd wat je kunt lenen?

Bereken vrijblijvend je maximale hypotheek en ontdek of jij deze woning kunt betalen.

Bereken wat je kunt lenen

Is je woning goed verzekerd?

Doe de gratis verzekeringscheck en voorkom dat je onderverzekerd bent of teveel betaalt.

Meer informatie

Afspraak maken met één van onze bedrijfs makelaars?

Vul het formulier in en we nemen snel persoonlijk contact met je op.

Zo beoordelen onze klanten Van Overbeek Makelaars