Wonen in Venhuizen, landelijk gelegen in Noord-Holland

Venhuizen is een pittoresk dorp in de gemeente Drechterland in de provincie Noord-Holland, met ongeveer 4.300 inwoners (2022). Het dorp ligt landelijk aan de Westfriese omringdijk en heeft diverse strandjes aan het Markermeer. Venhuizen was oorspronkelijk een agrarisch dorp, maar heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een woondorp met enkele bedrijven en winkels.

Trots op ons waarderingscijfer!

Gratis waardebepaling

Weten wat je huis verkopen je op zal leveren? Laat één van onze makelaars een gratis waardebepaling doen. Wij kennen de markt en weten wat je huis waard is en waarom. Met onze waardebepaling weet je waar je aan toe bent. Je huis verkopen met succes? Bel of mail ons!

Voorzieningen en activiteiten in Venhuizen

In Venhuizen zijn verschillende voorzieningen te vinden, zoals een basisschool, dorpshuis, voetbalvereniging en jongerencentrum. Het absolute hoogtepunt van het jaar is de jaarlijkse kermis. Er zijn drie woonwijken, waarbij ’t Padland (gebouwd in de jaren ’90) en Suyder Coghe (gebouwd in de jaren ’00) het meest recent zijn. Meerdere woningen liggen aan landerijen met vrij uitzicht.

Het dorp heeft ook enkele sport- en recreatievoorzieningen, waaronder een zwembad en een sporthal. In de omgeving van Venhuizen zijn diverse bezienswaardigheden en activiteiten te vinden, zoals het historische stadje Enkhuizen met het Zuiderzeemuseum, het recreatiegebied het Streekbos en het Nederlands Stoommachinemuseum. Ook zijn er diverse wandel- en fietsroutes in de omgeving, waaronder het Westfriese Omringdijkpad en het Zuiderzeepad.

Woongenot

Venhuizen biedt een divers woningaanbod voor elk budget. Als ervaren en betrouwbare makelaar in de regio, biedt Van Overbeek Makelaars uitgebreide dienstverlening voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe woning in Venhuizen. Onze lokale kennis en expertise in de woningmarkt zorgt ervoor dat we jouw woonwensen snel en efficiënt kunnen vervullen.

 

Ontdek Venhuizen

Wil je meer weten over wonen in Venhuizen en weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact op met Van Overbeek Makelaars voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we jouw woonwensen bespreken en op zoek gaan naar jouw ideale woning in dit mooie dorp in Noord-Holland. Dit doen wij tenslotte al meer dan 50 jaar!

Benieuwd wat je kunt lenen?

Bereken vrijblijvend je maximale hypotheek en ontdek of jij deze woning kunt betalen.

Bereken wat je kunt lenen

Is je woning goed verzekerd?

Doe de gratis verzekeringscheck en voorkom dat je onderverzekerd bent of teveel betaalt.

Meer informatie

Gratis waardebepaling doen?

Kies voor een makelaar met verstand van zaken zodat je een reëel beeld krijgt van de marktwaarde van je huis. Dan kun je een gedegen beslissing nemen en nadenken over de eventuele verkoop van je woning.

Vul het formulier in en we nemen snel persoonlijk contact met je op.