Ontdek de charme van Westwoud en de omgeving

Je bent op zoek naar een nieuwe woning in een charmant woondorp met een landelijke sfeer en diverse voorzieningen. Maak kennis met Westwoud, een dorp gelegen in de gemeente Drechterland, provincie Noord-Holland. Westwoud biedt een basisschool, een park en een dorpshuis, waar veel activiteiten worden georganiseerd voor zowel de jeugd als de ouderen. Het absolute hoogtepunt van het jaar is de jaarlijkse kermis, waar iedereen van geniet.

Trots op ons waarderingscijfer!

Gratis Waardebepaling

Weten wat je huis verkopen je op zal leveren? Laat één van onze makelaars een gratis waardebepaling doen. Wij kennen de markt en weten wat je huis waard is en waarom. Met onze waardebepaling weet je waar je aan toe bent. Je huis verkopen met succes? Bel of mail ons!

Ontdek de charme van dit landelijke woondorp

Westwoud heeft een prachtig woningaanbod, waarbij meerdere woningen gelegen zijn aan landerijen met vrij uitzicht. Dit geeft een gevoel van ruimte en landelijke rust. Het dorp grenst aan Zwaag, waardoor je ook kunt profiteren van de voorzieningen in de nabije omgeving.

Met ongeveer 1.350 inwoners (2022) heeft Westwoud een lange geschiedenis als agrarisch dorp, dat zich in de 20e eeuw heeft ontwikkeld tot een aantrekkelijk woondorp. In de omgeving zijn diverse wandel- en fietsroutes te vinden, waarmee je de prachtige landelijke omgeving kunt verkennen.

Een cultureel dorp

Een belangrijke bezienswaardigheid in Westwoud is de kerk, gewijd aan Sint Martinus, met zijn karakteristieke toren en houten bekroning. Daarnaast zijn er in de omgeving van Westwoud andere interessante bezienswaardigheden te ontdekken, zoals het historische Kasteel Radboud in Medemblik en het bekende Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Goed bereikbaar

Westwoud is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het dorp ligt langs de N302, die van Hoorn naar Enkhuizen loopt. Daarnaast is er een busverbinding met andere plaatsen in de regio en kun je gebruikmaken van het treinstation in het nabijgelegen Hoogkarspel voor treinreizen.

Woongenot

Westwoud biedt een divers woningaanbod voor elk budget. Als ervaren en betrouwbare makelaar in de regio, biedt Van Overbeek Makelaars uitgebreide dienstverlening voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe woning in Westwoud. Onze lokale kennis en expertise in de woningmarkt van Westwoud zorgt ervoor dat we jouw woonwensen snel en efficiënt kunnen vervullen.

Ontdek Westwoud

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning in een charmant woondorp met een landelijke sfeer en diverse voorzieningen, dan is Westwoud zeker een plek om te ontdekken. Bekijk ons  woningaanbod en laat je betoveren door de charme van Westwoud en de prachtige omgeving.

Neem dan gerust contact op met Van Overbeek Makelaars voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we jouw woonwensen bespreken en op zoek gaan naar jouw ideale woning in dit mooie dorp in Noord-Holland. Dit doen wij tenslotte al meer dan 50 jaar!

Benieuwd wat je kunt lenen?

Bereken vrijblijvend je maximale hypotheek en ontdek of jij deze woning kunt betalen.

Bereken wat je kunt lenen

Is je woning goed verzekerd?

Doe de gratis verzekeringscheck en voorkom dat je onderverzekerd bent of teveel betaalt.

Meer informatie

Gratis waardebepaling doen?

Kies voor een makelaar met verstand van zaken zodat je een reëel beeld krijgt van de marktwaarde van je huis. Dan kun je een gedegen beslissing nemen en nadenken over de eventuele verkoop van je woning.

Vul het formulier in en we nemen snel persoonlijk contact met je op.