Ervaar de rust en natuur van Wijdenes aan de Westfriese Omringdijk

Ben je op zoek naar een woning in een landelijke omgeving met een prachtig uitzicht op de landerijen? Maak kennis met Wijdenes, een sfeervol dorp gelegen in de gemeente Drechterland, provincie Noord-Holland. Wijdenes biedt een unieke mix van rust, natuur en een hechte gemeenschap waar je je meteen thuis zult voelen.

Trots op ons waarderingscijfer!

Gratis Waardebepaling

Weten wat je huis verkopen je op zal leveren? Laat één van onze makelaars een gratis waardebepaling doen. Wij kennen de markt en weten wat je huis waard is en waarom. Met onze waardebepaling weet je waar je aan toe bent. Je huis verkopen met succes? Bel of mail ons!

Ontspanning en activiteiten

Wijdenes is gelegen aan de idyllische Westfriese Omringdijk en wordt gekenmerkt door een dorpsweg met lintbebouwing. De omgeving van Wijdenes is adembenemend, met diverse strandjes aan het Markermeer waar je kunt genieten van ontspanning en wateractiviteiten. Bovendien beschikt het dorp over een kleine haven, wat het ideaal maakt voor liefhebbers van varen en zeilen.

Met ongeveer 1.200 inwoners (2022) heeft Wijdenes zijn landelijke karakter weten te behouden. Het dorp heeft een rijke agrarische geschiedenis, maar heeft zich in de loop van de 20e eeuw ontwikkeld tot een gezellig woondorp. Naast de prachtige natuur biedt het dorp een aantal voorzieningen, waaronder een basisschool, een dorpshuis en diverse sportverenigingen.

Goede bereikbaarheid en prachtige fietsroutes

Wijdenes is omringd door diverse wandel- en fietsroutes, waaronder het bekende Westfriese Omringdijkpad. Hier kun je genieten van het landschap en de rustige sfeer die het dorp te bieden heeft. Bovendien liggen er in de nabije omgeving  interessante bezienswaardigheden, zoals het imposante Kasteel Radboud in Medemblik en het authentieke Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Met de auto en het openbaar vervoer is Wijdenes goed bereikbaar. Het dorp is gelegen langs de N506, een belangrijke verbindingsweg van Hoorn naar Enkhuizen. Daarnaast beschikt Wijdenes over een busverbinding met andere plaatsen in de regio en is er een treinstation te vinden in het nabijgelegen Hoogkarspel.

Woongenot

Wijdenes biedt een divers woningaanbod voor elk budget. Als ervaren en betrouwbare makelaar in de regio, biedt Van Overbeek Makelaars uitgebreide dienstverlening voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe woning in Wijdenes. Onze lokale kennis en expertise in de woningmarkt van Wijdenes zorgt ervoor dat we jouw woonwensen snel en efficiënt kunnen vervullen.

Ontdek Wijdenes

Als je op zoek bent naar een woning in een rustige en landelijke omgeving, dan is Wijdenes de ideale plek voor jou. Bekijk ons aanbod aan koopwoningen in Wijdenes.

Neem dan gerust contact op met Van Overbeek Makelaars voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we jouw woonwensen bespreken en op zoek gaan naar jouw ideale woning in dit mooie dorp in Noord-Holland. Dit doen wij tenslotte al meer dan 50 jaar!

Benieuwd wat je kunt lenen?

Bereken vrijblijvend je maximale hypotheek en ontdek of jij deze woning kunt betalen.

Bereken wat je kunt lenen

Is je woning goed verzekerd?

Doe de gratis verzekeringscheck en voorkom dat je onderverzekerd bent of teveel betaalt.

Meer informatie

Gratis waardebepaling doen?

Kies voor een makelaar met verstand van zaken zodat je een reëel beeld krijgt van de marktwaarde van je huis. Dan kun je een gedegen beslissing nemen en nadenken over de eventuele verkoop van je woning.

Vul het formulier in en we nemen snel persoonlijk contact met je op.