Terug naar overzicht

Woning bezichtigen tijdens de Coronavirus

In korte tijd lijken we met z’n allen in een andere wereld te zijn beland. De straten zijn leeg, er moet afstand van elkaar worden gehouden en een gevoel van onzekerheid heerst. Misschien stond jij wel net op het punt om je op de woningmarkt te gaan begeven. Is dat dan nu nog wel zo’n goed idee? En hoe wordt er gezorgd voor een ‘corona-proof’  bezichtiging?

Ook nú kun je op huizenjacht

Uiteraard moet er verantwoord met bezichtigingen worden omgegaan, maar ook in deze tijd kun je nog een kijkje nemen in jouw potentiële nieuwe woning. Veel makelaars zijn ook van mening dat je een woning moet hebben gezien en ‘gevoeld’ om tot een eventuele koop over te gaan.

Maatregelen tijdens bezichtigingen

Groepsbezichtigingen zijn uiteraard van de baan, evenals open huizen. Tot nu toe mogen individuele bezichtigingen wél door blijven gaan. Afhankelijk van het formaat van de woning mogen er maximaal 3 personen tegelijk naar binnen, dit is inclusief de makelaar. Verder moeten er handschoenen worden gedragen, worden er geen handen geschud en dient men anderhalve meter afstand van elkaar te houden tijdens de bezichtiging. Uit voorzorg kan het ook geen kwaad om je handen voor en na de bezichtiging te desinfecteren met een handgel.

Wanneer kun je beter niet gaan bezichtigen?

We moeten er met z’n allen zorg voor dragen dat het virus zich niet te snel verspreidt. Heb je last van neusverkoudheid, benauwdheid en/of koorts? Zeg de bezichtiging dan af en blijf thuis. Ook wanneer je vermoedt dat je partner en/of kinderen besmet zijn met het Coronavirus, doe je er goed aan om de bezichtiging niet door te laten gaan.

Nu ook live bezichtigingen op Facebook

Regelmatig hebben wij een live bezichtiging op Facebook. Op onze Facebookpagina melden wij alle live bezichtigen. Hier kun je lezen voor welke woning, wanneer en hoe laat wij de live bezichtiging hebben.   Onze makelaar laat dan de woning aan je zien middels een filmpje die hij op dat moment maakt en vertelt de bijzonderheden aan je. Een vraag? Stel ze gewoon via de chat en de makelaar kan direct antwoord geven. Deze live video blijft beschikbaar op onze Facebookpagina en kun je altijd terug kijken of delen met familie of vrienden. Wij begrijpen dat je niet een huis koopt vanaf een filmpje dus heb je na het zien van het filmpje nog steeds interesse maak dan een afspraak voor een bezichtiging.