Oorgat 68

1135 CS Edam € 429.000,- k.k.
Bouwjaar 1935
Wonen 79 m2
Aantal kamers 3 kamers
Perceel 228 m2

Doe de Koperscheck!

Wil je je huis verkopen? Vaak kennen wij de koper al! Benieuwd hoeveel potentiële kopers wij voor jouw woning hebben? Doe in slechts 2 minuten de koperscheck!

Bouwjaar 1935
Wonen 79 m2
Aantal kamers 3 kamers
Perceel 228 m2

Omschrijving

Authentieke woning in het historische Edam.
Aan het Oorgat in Edam staat deze karakteristieke vrijstaande woning in de stijl van ca. honderd jaar geleden. Edam ontstond bij een dam aan de IJe of E die in de Zuiderzee uitmondde. Omstreeks 1230 a.d. werden de zeegaten van de Zuiderzee afgedamd. Edam kreeg in 1357 a.d. stadsrechten en Edam mocht een eigen zeegat aanleggen met een nieuwe haven, het zeegat noemde men het Oorgat. Scheepsbouw, haringvisserij en kaashandel brachten Edam destijds tot grote bloei. Het Oorgat is daarom de uitloper en eeuwenoude levensader van het geschiedkundige centrum van Edam.

De woning heeft eind jaren ’80 en ’90 een grote renovatie ondergaan en is onder andere voorzien van muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Ook de voor- en achtergevel zijn destijds compleet gerestaureerd. De ambachtelijk gerenoveerde woning heeft haar authentieke sfeer ontegenzeggelijk behouden en voldoet aan de maatstaven van die tijd.

De woning bevindt zich op enkele minuten lopen van het IJsselmeer af; een wandelingetje naar de haven met het Strandpaviljoen is dan ook vanzelfsprekend voor bewoners op het Oorgat. Alle voorzieningen zoals winkels, horeca, scholen en het OV zijn lopend bereikbaar richting het centrum. Edam kent een bruisend sociaal leven en er worden gedurende het jaar veel culturele evenementen georganiseerd. Onze hoofdstad Amsterdam is binnen 25 minuten bereikbaar met de auto of het OV.

Met een fiets op het Oorgat, ben je binnen no time in Volendam of je fietst direct langs de IJsselmeerdijk direct de landelijk gelegen polder van de Zeevang in. Fietsplezier start hier, op het Oorgat dus. Jouw fietsenberging is naast de woning aan de straatzijde toegankelijk.

Indeling

Begane grond
Als een warme deken om je heen, heet de authentieke historische sfeer je van harte welkom. De woonkamer ademt nog de gastvrijheid van vroeger uit en jouw ontvangst in de ruimte zal daarom verrassend authentiek aanvoelen. Balken plafond, houten wandbeschot rondom, een ambachtelijk handgemaakte open keuken (met moderne apparatuur), brede oude grenen delen op de vloer en een gezellige rustgevende kachel, dit alles decoreert de begane grond.
Naast de keuken vind je een doorgang naar de bijkeuken. Hierin bevindt zich de wasruimte en een deur verder is de badkamer, met toilet, bad en douche. Ook hierin waan je je qua sfeer honderd jaar terug in de tijd. De achterdeur is uiteraard de toegang tot de riante tuin.

Eerste verdieping
Op de verdieping stap je allereerst de gecombineerde slaap-/werkruimte binnen. Het open geheel is een ruime beleving met veel raampartijen. De open ruimte is ruim genoeg om nog een extra slaapruimte te creëren als daar behoefte aan is (of ontstaat). De voorkamer boven is uiteraard ook een slaapkamer.

Tuin
Deze gehele sfeer van de woning in combinatie met de enorme, intiem gelegen zonnige en zeer diepe tuin, is een bijzondere aanvulling om sfeervol te wonen aan het unieke zeegat, het Oorgat. De nog originele oude waterput toornt naast het keukenraam als de oeroude waterbron van vroeger. Het terrein naast de woning gelegen, is en blijft onbebouwd, omdat het een tuinbestemming heeft; zodoende is de tuin optisch nog ruimer in de beleving. Jouw riante tuin is geheel omgeven door groen en onzichtbaar vanaf openbare ruimten; jouw privacy is hierin gewaarborgd.

De grote berging is recent voorzien van nieuwe kozijnen, een nieuw dak met ook nieuwe dakbedekking. Aan achterzijde van de berging is een intieme overkapping gesitueerd waaronder je heerlijk kunt vertoeven; de avondzon is hierin jouw vaste gast. Door de enorme grootte van de tuin kun je hierin op vrijwel elk moment van de dag van de zon genieten. Ook biedt de tuin heerlijke schaduwplekken bij hete dagen onder de enorme, oude treurwilg.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze woning? Bel Van Overbeek Makelaars om een bezichtiging in te plannen!

Bijzonderheden
– Bouwjaar 1935;
– Grootschalig gerenoveerd eind jaren ’80/’90;
– Voorzien van muur- en dakisolatie;
– Unieke authentieke sfeer;
– Riante, zonnige tuin met ruime berging;

Toon meer

Kenmerken

Koopprijs
€ 429.000,- k.k.
Aanvaarding
In overleg
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935
Wonen
79 m2
Oppervlak
228 m2
Inhoud
305 m3
Type woning
vrijstaande woning
Aantal kamers
3 kamers
Aantal slaapkamers
2
Energielabel
G
Verwarming
Gaskachels, Gashaard
Tuin
Achtertuin
Ligging tuin
Noord
Garage
Geen garage
Toon meer

Bekijk ook

Kaart

Kaart

Zonnegrens

Bewoner vertelt

" "