Terug naar overzicht

Zó creëer jij een Pinterest-waardig interieur!

Een rustig middagje inspiratie snuiven op Pinterest, we houden ervan! En zeker op het gebied van interieur is er genoeg inspo te vinden. Toch kan het in de praktijk nog weleens lastig zijn om al die inspiratie toe te passen binnen jouw eigen interieur. Hoe krijgen die mensen op Pinterest hun woning dan altijd zo perfect gestyled?

Het magische getal ‘3’

Kaarsen, vaasjes, schilderijtjes, planten, kussentjes… er zijn genoeg type woonaccessoires om jouw interieur mee op te leuken. Een slimme hack om woonaccessoires à la Pinterest toe te voegen, is het hanteren van de zogenoemde ‘regel van drie’. Drie kaarsen, drie vaasjes, drie kleuren, drie kussentjes… nou ja, je snapt het idee 😉. Natuurlijk moet je het niet té letterlijk nemen, je hoeft niet overal drie stuks van te hebben, maar het is een goede basisregel om toe te passen.

3×3=

Vijf, als we Pippi Langkous moeten geloven. Ondanks dat die uitkomst rekenkundig gezien niet klopt, is het wel erg leuk om zo nu en dan een groepje van drie items aan te vullen met twee (of drie) andere items of kleuren. Dit werkt bijvoorbeeld heel leuk voor een muur met foto’s of schilderijtjes. Maak een leuke statement wall en gebruik bijvoorbeeld drie zwarte lijstje en twee of drie witte. Momenteel zie je ook steeds vaker dat de televisie wordt verwerkt in een soort collage van foto’s en schilderijtjes, hier kun je de ‘regel van drie’ ook goed toepassen!

 

Houd het een beetje nonchalant

Als het gaat om kaarsjes of kleine plantjes op bijvoorbeeld de salon- of eettafel, dan is het wél leuk om de ‘regel van drie’ letterlijk op te volgen. Houd het een beetje nonchalant door niet alles perfect in het midden van de tafel te zetten en te werken met verschillende hoogtes. Bijvoorbeeld drie verschillende maten kaarsen of wat hogere en lagere bloempotjes.

Kleuraccenten

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet zo zeer drie stuks van een bepaalde accessoire terug te laten komen, maar in plaats daarvan te kiezen voor drie kleuraccenten. Laat deze drie kleuren vervolgens terugkomen in jouw woonaccessoires en eventueel in muurverf of behang.