Terug naar overzicht

Zo wordt bieden bij inschrijving een succes

Je hebt je droomhuis op het oog. Je merkt alleen dat het ook het droomhuis is van heel veel anderen. De verkoper besluit daarom over te gaan op bieden bij inschrijving. Hoe maak jij dan toch nog kans op deze woning?

Recht van gunning

Bieden op inschrijving gebeurt wanneer er veel gegadigden zijn voor de woning en de verkoper niet meer op basis van de biedingen een eerlijke keuze kan maken, omdat er meerdere geïnteresseerden zijn die de vraagprijs of zelfs meer bieden. De verkoper laat daarom iedereen binnen een gestelde termijn één bod doen. De verkoper gaat nu dus niet meer met één koper onderhandelen, maar geeft meerdere mensen kans op de woning. Nu gaat het niet meer per se om het uitbrengen van het hoogste bod, maar kijkt de verkoper ook naar andere voorwaarden en behoudt hij het recht van gunning.

Opvallen

Hoe zorg je er nu voor dat de verkoper jou de woning gunt? Je moet ervoor zorgen dat je positief opvalt met jouw bod. Verder val je op met de voorwaarden. Als je van tevoren weet of kunt inschatten of de verkoper geen haast heeft met de verkoop, omdat hij bijvoorbeeld nog geen andere woning heeft, maak de datum van overdracht dan niet te krap.

Persoonlijk

Omdat de verkoper nu op basis van gunning de woning mag verkopen, is het belangrijk dat je hierop inspeelt. Je wilt dat de verkoper jou de woning gunt. Het verkopen van een woning kan soms best emotioneel zijn.

Stel jij zou je huis verkopen via inschrijving. Aan wie gun jij je woning dan het meest en waarom? Houd dit in gedachten op het moment dat je je bod uitbrengt, het gaat je zeker helpen.

Huis kopen? Profiteer van een gratis verhuisadviesgesprek

Ga je een nieuw huis kopen, of heb je misschien al concrete verhuisplannen? Maak dan een afspraak met een Van Overbeek Makelaar voor een gratis verhuis adviesgesprek. Er komt uiteindelijk toch heel wat kijken bij een huis kopen. Onze makelaars leggen dat graag aan je uit. Het verhuisadviesgesprek is helemaal gratis en zonder verplichtingen. In een uurtje praten we je helemaal bij.