Kopen

Huis kopen van je ouders, dat is zeker mogelijk!

Gaan jouw ouders het ouderlijk huis te koop zetten? En is dat dé plek waar jij wilt gaan wonen?

Lees verder

Hoeveel eigen geld heb je nodig bij het kopen van een huis?

Ga je een eigen huis kopen? Dan loop je vast en zeker tegen veel vragen aan. Hoeveel eigen geld heb je dan nodig? En met welke kosten moet je rekening houden? Tot 2018 was het mogelijk om je nieuwe huis te financieren inclusief alle bijkomende kosten. Nu is het niet meer mogelijk om een huis te kopen zonder spaargeld. Alle extra kosten betaal je nu uit eigen zak.

Lees verder

Hoe koop je een huis?

Een huis kopen is altijd spannend! Want hoe koop je een huis? Waar begin je? Hoeveel eigen geld heb je nodig en waar moet je allemaal rekening mee houden? Allemaal vragen die op je af komen bij het kopen van een huis. Wij helpen je graag op weg!

Lees verder

De meest gestelde vragen bij het kopen van een huis

Het kopen van een huis is een ingrijpend proces. Logisch dat er allerlei vragen in je opkomen, vooral wanneer het je eerste koophuis betreft. De lastige termen en omschrijvingen vliegen je om de oren. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen aan onze makelaars!

Lees verder

Hoeveel is kosten koper?

Ben je op zoek naar een huis? Dan zie je bij de vraagprijs van bestaande woningen vaak ‘k.k’ staan. Dit betekent ‘kosten koper’. De kosten koper zijn officieel de kosten die je als nieuwe koper voor je rekening neemt om het huis te kopen van de verkoper. Kosten koper is een percentage van de koopsom. Maar wat houdt dat percentage eigenlijk in?

Lees verder