Westeinde 250

1647 ML Berkhout € 400.000,- k.k.
Je makelaar voor dit object

Omschrijving

Ontwikkelaars en ondernemers opgelet!

Met gepaste trots mogen wij u dit bijzondere bedrijfsobject in de dorpslint van Berkhout voor verkoop/verhuur aanbieden. Berkhout is ten westen van de stad Hoorn gesitueerd, niet ver van Rijksweg A7 en de Westfrisiaweg N194 met een goede verbinding naar omliggende dorpen en steden waaronder Alkmaar.

In de huidige markt zijn transformatieprojecten schaars en het te verkopen bedrijfsobject leent zich uitstekend om meerdere bedrijfsunits te realiseren, mits natuurlijk de omgevingsvergunning onherroepelijk is. De perceelgrootte is 770 m².

Bedrijfsruimte:
Het bedrijfsobject is naar schatting rond het jaar 1930 op traditionele wijze gebouwd, en is opgetrokken uit metselwerk, de begane grond vloer is in beton uitgevoerd, de verdiepingsvloeren in hout. De royale frontbreedte meet maar liefst circa 50 m1 en heeft een (gemiddelde) diepte van circa 12 m1. De ruimte op de begane grond omvat circa 638 m² bvo en is toegankelijk via diverse toegangsdeuren. De eerste verdieping is circa 544 m² bvo groot, evenals de tweede verdieping.

Ten aanzien van de indeling verwijzen wij naar aangehechte plattegrondtekeningen cq NEN 2580 meetrapport.

Metrage (bruto vloeroppervlakte)

Begane grond, onderverdeeld in diverse vertrekken
Magazijn-/opslagruimte: circa 638 m² bvo

Eerste verdieping, onderverdeeld in diverse vertrekken
Magazijn-/opslagruimte: circa 544 m² bvo

Tweede verdieping
Magazijn-/opslagruimte: circa 544 m² bvo

Perceeloppervlakte: circa 770 m²

Bestemmingsplan:
Bij de gemeente Koggenland valt het perceel binnen het bestemmingsplan “ Bestemmingsplan Landelijk Gebied”. Dit houdt in dat het perceel de enkelbestemming ‘’Bedrijf’’. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de gemeente Koggenland. Als gebruiker bent u zelf verantwoordelijk om navraag te doen naar het actuele bestemmingsplan bij de gemeente. Aan deze omschrijving kunnen geen rechten worden ontleend.

Opleveringsniveau:

Het opleveringsniveau van het bedrijfsobject kwalificeren wij als casco.

Kadastrale aanduiding:
Wester-Koggenland, sectie AB, nummer 84, groot 770 m²

Koopcondities

Vraagprijs:
€ 400.000,- kosten koper

Aanvaarding:
In overleg

Zekerheidsstelling:
Een bankgarantie/waarborgsom 10% van de koopsom

Koopovereenkomst:
Model koopovereenkomst voor bedrijfs-onroerend goed (model 2019). Vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed en vastgoeddeskundigen NVM.

Goedkeuring:
Het bovenstaande is onder finaal voorbehoud van de eigenaar/opdrachtgever.

Huurcondities

Huurprijs:
€ 2.500,- per maand exclusief btw.

Huurtermijn:
In overleg, voorkeur 5 + 5 jaar (korter is bespreekbaar).

Zekerheidstelling:
Waarborgsom/bankgarantie ter grootte van drie maanden huur.

Huurindexering:
Jaarlijks overeenkomstig het maand prijsindexcijfer volgens het consumentenprijsindexcijfer (CPI) reeks CPI alle huishoudens (2015=100) gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar. Indexatie voor het eerst 12 maanden na huur ingangsdatum en zo vervolgens jaarlijks.

BTW:
Huurder verklaart het gehuurde voor tenminste 90% te zullen gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting. Indien huurder op enig moment niet meer aan het criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Huurcontract:
R.O.Z.-model, huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230 BW met de benodigde aanvullingen.

Goedkeuring:
Het bovenstaande is onder finaal voorbehoud van de eigenaar

Ondanks dat deze publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld is Van Overbeek Makelaars V.O.F. niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die in deze publicatie vermeld staan. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Toon meer

Kenmerken

Koopprijs
€ 400.000,- k.k.
Huurprijs
€ 2.500,- per maand
Huur BTW belast
Ja