Venedie 3

1601 HA Enkhuizen € 540.000,- k.k.
Je makelaar voor dit object

Omschrijving

ALGEMEEN
Het object aan de Venedie 3 in Enkhuizen betreft een historisch object uit 1910 dat tot voor kort in gebruik is geweest als bankgebouw met baliefunctie en kantoorruimte. De totale vloeroppervlakte van het appartementsrecht bedraagt circa 429 m², verdeeld over een begane grond en twee bovengelegen verdiepingen.

De Venedie 3 is gelegen nabij het centrumgebied van Enkhuizen, op een uitstekende zichtlocatie op de hoek van de Venedie en de Torenstraat en vormt één van de twee appartementsrechten die zijn ondergebracht in een Vereniging van Eigenaars. Het andere appartementsrecht betreft een woning met zelfstandige entree aan de zijde van de Torenstraat.

Het gebouw staat op eigen grond. De verdiepingen zijn mogelijk te transformeren tot woonruimte.

De historische havenstad Enkhuizen heeft circa 18.500 inwoners. De stad wordt omsloten door de wateren van het IJsselmeer en het Markermeer. Gedurende de Gouden Eeuw was Enkhuizen een zeer welvarende stad. Dit is nog steeds goed voelbaar door de vele historische gebouwen en diverse monumenten in de stad.

Uitgangspunt bij de verkoop van het onderhavige object is dat verkoper een gedeelte van de begane grond van koper terug zal huren ten behoeve van een geldpunt. Hiertoe zal een nader te specificeren gedeelte van de begane grond worden afgesplitst van het overige gedeelte van de begane grond. Voor de uitgangspunten van voornoemde splitsing verwijzen wij u naar de in de dataroom opgenomen stukken.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID
Het object ligt aan de rand van het centrumgebied van Enkhuizen. Het centrumgebied is een levendig en multifunctioneel gebied met een ruime diversiteit aan woningen en voorzieningen, waaronder supermarkten, winkels en horeca.

Het object ligt op de kruising van de Venedie en de Torenlaan. Per auto is de A7 (Zaandam – Bad Nieuweschans) via de N307 en N505 eenvoudig bereikbaar. Het NS-intercity station Enkhuizen ligt op circa 5 minuten loopafstand. Vanaf dit station zijn er directe verbindingen met alle stations in de richting van en naar Hoorn alsmede Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Eindhoven Centraal

OPPERVLAKTE
Begane grond – 291 m²
1e verdieping – 72 m²
2e verdieping – 66 m²
Totaal – 429 m²

Genoemde metrages betreffen VVO meters o.b.v. inschatting verkoper. De metrages zijn niet vastgesteld conform NEN2580.

OBJECTINFORMATIE
Bouwjaar – 1910
Energielabel – B

KADASTRALE GEGEVENS
Omschrijving: het appartementsrecht, omvattende de bevoegdheid tot het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte gelegen op de begane grond, de eerste verdieping en de tweede verdieping, met een buitenruimte op de begane grond en eerste verdieping, plaatselijk bekend als Venedie 3 te Enkhuizen

Kadastraal adres: Venedie 3, 1601 HA Enkhuizen
Gemeente: Enkhuizen
Sectie en nummer: F 3619
Appartementsrecht: A-1

BESTEMMING
Het bestemmingsplan ‘Binnenstad en Havens’, vastgesteld op 20 augustus 2014, is van toepassing op het object. De enkelbestemming is ‘Centrum – 1’. De dubbelbestemming is ‘Waarde –Archeologie – 2’. Voor het vigerende bestemmingsplan en de specifieke gebruiksregels verwijzen wij u naar de website ruimtelijkeplannen[.]nl.

Overige bijzonderheden:
Vanuit het bestemmingsplan wordt het object aangemerkt als beschermd stadsgezicht.

UITGANGSPUNTEN SPLITSING GELDPUNT BEGANE GROND
Uitgangspunt bij verkoop van het object is dat ING op de begane grond een nog te realiseren ruimte ten behoeve van een geldpunt van koper huurt aan de zijde van de Torenstraat. De voorwaarden en condities voor deze verhuur zullen worden vastgelegd in een standaard huurovereenkomst van de ING, zoals opgenomen in de dataroom.

Basisuitgangspunten van de verhuur:
– Huurovereenkomst voor 10 jaar;
– Twee aansluitende huurdersoptiesperioden van 5 jaar;
– Huurprijs EUR 3.500,- per jaar, vrij van BTW;
– Oplevering einde huurovereenkomst ‘as-is’;
– Bouwkundige en technische aanpassingskosten voor rekening ING.

Overige (concept) uitgangspunten en de bouwaanvraag inzake de splitsing van de begane grond zijn opgenomen in de dataroom.

ZAKELIJKE LASTEN (2020)
– OZB (eigenaar/gebruiker): EUR 1.078,27/EUR 806,95
– Rioolheffing (gebruiker): EUR 279,44
– Waterschapsbelasting: EUR 144,72
– Zuiveringsheffing: EUR 165,69

VRAAGPRIJS
EUR 540.000,- k.k.

VERKOOPPROCES
Het object wordt verkocht middels een openbare verkoop. Bij de verkoop wordt een marketingperiode in acht genomen tot dinsdag 6 oktober 2020, 12.00 uur. Uw bieding dient uiterlijk op dinsdag 6 oktober 2020 om 12.00 uur te zijn ingediend en ontvangen. Voor het exacte verkoopproces wordt u naar het IM verwezen.

LEVERING
De levering kan spoedig plaatsvinden. Het object wordt opgeleverd in de huidige staat en binnen de huidige publiekrechtelijke en privaatrechtelijke bestemming. De akte van levering zal gepasseerd worden ten overstaan van een notaris verbonden aan Dentons Boekel N.V.

OMZETBELASTING
Niet van toepassing.

DATAROOM
In de digitale dataroom zijn alle beschikbare rapportages opgenomen. Op verzoek kunt u toegang krijgen tot deze dataroom conform de in het IM opgenomen procedure en genoemd e-mailadres.

BEZICHTIGINGEN
Wij stellen u graag in de gelegenheid het object te bezichtigen. Hiertoe zijn twee centrale bezichtigingsmomenten ingepland. Data en tijdstippen zijn opgenomen in het IM. Deze is op te vragen via onze kantoren. Graag vragen wij u per e-mail aan te melden via één van de in het IM genoemde e-mailadressen.

Toon meer

Kenmerken

Koopprijs
€ 540.000,- k.k.
Huur BTW belast
Nee
Status
Beschikbaar
Hoofdbestemming
Kantoorruimte
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910
Oppervlakte object
429 m2
Oppervlakte perceel
0 m2
Toon meer

Kaart

Verkopers beoordelen ons op funda met een 9,4