De Huesmolen 159

Verkocht 1625 HX Hoorn € 180.000,- k.k.
Je makelaar voor dit object

Omschrijving

Van Overbeek Bedrijfsmakelaars biedt aan:

Winkelruimte ter grootte van circa 106 m² bvo op hoeklocatie met een riante frontbreedte van circa 23 meter (kop- en zijgevel)! De winkelruimte is gelegen in het hart van wijk-winkelcentrum De Huesmolen. Voor deze winkel zijn wij op zoek naar een mooie winkel(formule) die een aanvulling kan zijn op het bestaande winkelaanbod.

Winkelcentrum De Huesmolen ligt in de wijk Risdam-Zuid. Het winkelcentrum is in totaal circa 8.830 m² groot en bestaat uit circa 46 winkels met een ruimt aanbod van dagelijkse en niet dagelijkse winkels en winkel gerelateerde voorzieningen. Op de woensdagen is er een warenmarkt met 25 kraampjes, op de vrijdag vindt de koopavond plaats. Het winkelcentrum is rondom voorzien van voldoende parkeergelegenheid. Het winkelcentrum is zeer goed te bereiken voor voetgangers, auto’s en het openbaar vervoer en is nabij uitvalswegen gelegen.

Onderscheidend element van de winkel is de ruim bemeten raampartijen in zowel de voor- als zijgevel met als resultaat dat u uw producten goed kunt etaleren. Bovendien staan de raampartijen garant voor veel lichtinval.

Voorzieningsniveau:
– Systeemplafond met inbouwarmatuur;
– Toiletvoorziening en pantry;
– CV-verwarmd;
– In geval van huur opleveringsniveau in overleg;
– Actieve winkeliersvereniging met diverse promotieactiviteiten;
– In geval van koop: erfpacht, de jaarlijkse canon bedraagt € 1.770,-

Koopcondities
Vraagprijs: € 180.000,- kosten koper

Aanvaarding:
Oplevering in overleg, doch kan spoedig

Zekerheidsstelling:
Een bankgarantie/waarborgsom 10% van de koopsom

Kadaster:
Gemeente Hoorn, Sectie F, nummer 4790 appartementsindex 107 en 113

Koopovereenkomst:
Model koopovereenkomst voor bedrijfs-onroerend goed (model 2019). Vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed en vastgoeddeskundigen NVM.

Voorbehoud:
Goedkeuring van de eigenaar/opdrachtgever.

Bestemmingsplan:
Bij de gemeente Hoorn valt het perceel binnen het bestemmingsplan “Risdam en Nieuwe Steen-West”. Dit houdt in dat het perceel de enkelbestemming Centrum heeft met de functieaanduiding supermarkt. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de gemeente Hoorn of ruimtelijke plannen.

Huurcondities:

Huurprijs:
€ 1.250,- per maand eventueel te vermeerderen met btw

Servicekosten VVE:
€ 240,- excl BTW per maand. Voornoemde ten behoeve van de winkeliersvereniging en de kosten VVE van het winkelcentrum.

Huurbetaling:
Per maand vooruit.

Huuringangsdatum:
In overleg

Huurtermijn:
5 jaren + 5 (optie) jaren (korter bespreekbaar)

Zekerheidsstelling:
Een bankgarantie/waarborgsom gelijk aan 3 maanden, te vermeerderen met BTW.

Opleveringsniveau:
In overleg.

Huurovereenkomst:
Huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW conform ROZ model.

BTW:
Huurder verklaart het gehuurde voor tenminste 90% te zullen gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting. Indien huurder op enig moment niet meer aan het criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Huurindexering:
Jaarlijks overeenkomstig het maand prijsindexcijfer volgens het consumentenprijsindexcijfer (CPI) reeks CPI alle huishoudens (2015=100) gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar. Indexatie voor het eerst 12 maanden na huur ingangsdatum en zo vervolgens jaarlijks.

Voorbehoud:
Goedkeuring van de eigenaar/opdrachtgever.

Bestemmingsplan:
Bij de gemeente Hoorn valt het perceel binnen het bestemmingsplan “Risdam en Nieuwe Steen-West”. Dit houdt in dat het perceel de enkelbestemming Centrum heeft met de functieaanduiding supermarkt. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de gemeente Hoorn of ruimtelijke plannen.

Ondanks dat deze publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld is Van Overbeek Makelaars V.O.F. niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die in deze publicatie vermeld staan. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Toon meer

Kenmerken

Koopprijs
€ 180.000,- k.k.
Huurprijs
€ 1.250,- per maand
Huur BTW belast
Nee
Status
Verkocht
Hoofdbestemming
Winkelruimte
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1980
Oppervlakte object
106 m2
Toon meer

Kaart