Kleine Noord 24

Verkocht 1621 JG Hoorn € 650.000,- k.k.
Je makelaar voor dit object

Omschrijving

Binnenstedelijke locaties komen niet vaak voor verkoop beschikbaar. Met genoegen mogen wij u deze winkelruimte met bovengelegen ruim bemeten maisonnettewoning, aantrekkelijk gesitueerd in de monumentale binnenstad van Hoorn, onder uw aandacht brengen.

Decennia lang heeft Ben Docter fietsenhandel hier succesvol haar onderneming geëxploiteerd, wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de ondernemer komen zowel de winkel (circa 157,4m² bruto vloeroppervlakte) als de woning (eerste verdieping circa 89,1m² gebruiksoppervlakte (GO) + circa 50m² dakterras alsmede de kapververdieping ter grootte van circa 49,5,9m² GO) binnenkort vrij voor een nieuwe ondernemer. Het bestemmingsplan biedt ruimte om het object ook in zijn geheel als woning in te richten zodat het object ook kansen biedt voor private partijen.

Derhalve interessant voor ondernemende personen of ontwikkelaars: gezien de grote oppervlakte sluiten wij niet uit dat gemeente Hoorn open staat voor de realisatie van meerdere appartementen, wonen boven winkels is tenslotte speerpunt van gemeente Hoorn ter bevordering van de levendigheid in de binnenstad. Een uitgelezen kans om in dat geval een deel weer door te verkopen danwel met kennissen en / of vrienden ter plaatse te gaan wonen danwel ten behoeve van de belegging te verhuren.

Het object is rond het jaar 1840 op een perceel eigen grond ter grootte van 155m2 gebouwd en gesitueerd op de hoek van de Kleine Noord en de Turfsteeg. De kopgevel is voorzien van een imposante glazen pui welke u toegang geeft tot de winkel met achtergelegen magazijn/werkplaats. In de winkel bevindt zich de trapopgang naar de bovengelegen maisonnettewoning met riant dakterras. Via een vaste trap is voorts de zolderverdieping te bereiken.

Een bezichtiging ter plaatse zal al een ervaring op zich zijn, de beleving om in het midden van de stad te zijn met alle voorzieningen zoals de Noorderkerk, nautische activiteiten, restaurants, winkels, Westfries Museum, de stadsschouwburg en strand aan de Westerdijk in de directe nabijheid is een al een belevenis op zich. Het NS station bevindt zich op loopafstand.

Wat het parkeren betreft, via de gemeente is een parkeervergunning voor de binnenstad te verkrijgen. Voorts is er een parkeerfaciliteit voor een tweetal auto’s in de parkeergarage van de zich op loopafstand bevindende stadsschouwburg te verkrijgen ad circa € 1.000,- per plaats per jaar.

Koopcondities

Vraagprijs:
€ 650.000,- kosten koper

Aanvaarding:
In overleg

Zekerheidsstelling:
Een bankgarantie/waarborgsom 10% van de koopsom.

Opleveringsniveau:
In overleg.

Koopovereenkomst:
Model koopovereenkomst voor bedrijfs-onroerend goed (model 2019). Vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed en vastgoeddeskundigen NVM.

Voorbehoud:
Goedkeuring van de eigenaar/opdrachtgever.

Bijzonderheden:
Het object is gelegen binnen een gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht.

Bestemmingsplan:
Bij de gemeente Hoorn valt het perceel binnen het bestemmingsplan “Binnenstad”. Dit houdt in dat het perceel de enkelbestemming centrum-2 heeft met dubbelbestemmingen archeologie en beschermd stadsgezicht en functieaanduidingen detailhandel – loketverkoop en horeca – horecagebied a. Bij twijfel over het toestaan van uw bedrijfsvoering adviseren wij u zelf contact op te nemen met de gemeente Hoorn.

Ondanks dat deze publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld is Van Overbeek Makelaars Hoorn V.O.F. niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die in deze publicatie vermeld staan. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Toon meer

Kenmerken

Koopprijs
€ 650.000,- k.k.
Huur BTW belast
Nee
Status
Verkocht
Hoofdbestemming
Winkelruimte
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Bestaande bouw
Oppervlakte object
157 m2
Toon meer

Kaart