Van Neckstraat 1-7

Verkocht 1792 AR Oudeschild
Je makelaar voor dit object

Omschrijving

Ondernemers opgelet! Het Hoogheemraadschap Noord Holland Noord verkoopt haar werf aan Van Neckstraat 1-7 Oudeschild per inschrijving.

Op een perceel van maar liefst circa 7.023 m² is dit vrijstaande bedrijfscomplex ter grootte van circa 1.386,5 m² bruto vloeroppervlakte voor verkoop beschikbaar gekomen.

Het bedrijfscomplex bestaat uit een kantoorgebouw ter grootte van circa 202 m² bvo (verdeeld over begane grond en eerste verdieping), een werkplaats (circa 387m² bvo + verdiepingsvloer ter grootte van circa 129m² bvo) en een stallingsloods (ter grootte van circa 648,50 m² bvo). Voorts bevindt zich op het terrein een berging van circa 20m².

Van Neckstraat 1-7 Oudeschild is in het oosten van het eiland Texel gesitueerd, direct aan de hoofdweg Laagwaalderweg nabij de Werkhaven. De omgeving wordt gekenmerkt door bedrijvigheid, met in de directe nabijheid een woonhuis. Het complex is oorspronkelijk rond het jaar 1960 op traditionele wijze gebouwd waarbij gebruik is gemaakt van geprefabriceerde elementen. Rond het jaar 1994 is het complex uitgebreid met het kantoorgebouw en de stallingsruimte.

Het kantoorgebouw (begane grond met bergzolder) is opgetrokken uit gemetselde gevels waarin houten kozijnwerk met dubbele beglazing. Begane grond in beton uitgevoerd. De houten kapconstructie betreft een tentdak, pannengedekt. CV verwarmd.

De werkplaats (met eenvoudige kantine en sanitaire voorzieningen) is eveneens opgetrokken uit gemetselde gevels waarin deels houten kozijnen met dubbele beglazing en deels stalen kozijnen met enkele beglazing. Houten zadeldakconstructie, afgedekt met asbesthoudende golfplaten. De eenvoudige stallingsloods is opgetrokken uit een staal-/skeletconstructie, afgedekt met staalprofielplaten. Begane grond in beton uitgevoerd.

Voorzieningenniveau:
– Met asfalt, betonplaten en in het werk gestort beton verhard parkeer- en manoeuvreerterrein;
– Overheaddeuren;
– CV-ketel met radiatoren en heaters;
– Kantine en sanitaire voorzieningen.

De huidige bestemming van het verkochte op grond van het bestemmingsplan is “bedrijventerrein”. Van Neckstraat 1-7 Oudeschild valt onder het vigerende bestemmingsplan “Consolidatieplan Oudeschild”, vastgesteld bij Raadsbesluit van 20 mei 2020. Op het verkochte rusten beperkingen die zijn vastgesteld in het bestemmingsplan, dit betreft:
– molenbiotoop;
– veiligheidszone; en
– vrijwaringszone dijk.

Het bestemmingsplan is terug te vinden via de volgende link: Consolidatieplan Oudeschild (ruimtelijkeplannen.nl).

Vanaf 1 januari 2024 worden de gemeentelijke bestemmingsplannen automatisch overgezet naar een tijdelijk omgevingsplan. Dit tijdelijke omgevingsplan gaat de komende jaren (tot 2032) omgevormd tot een nieuw volwaardig omgevingsplan. Tot het moment dat het nieuwe omgevingsplan door de gemeente wordt gepubliceerd zal van rechtswege het geldende bestemmingsplan tijdelijk worden overgenomen als omgevingsplan.

Graag nodigen wij je uit om op locatie een kijkje te komen nemen.

De verkoop per inschrijving geschiedt onder de biedings- en toewijzingsvoorwaarden “verkoop bij inschrijving Van Neckstraat 1-7, 1792 AR Oudeschild, Texel” en sluit vrijdag 26 april 2024 12.00 uur.

Inschrijven conform de situatieschets op uitsluitend het onbebouwde perceel ter grootte van circa 2.077 m² danwel het perceel met opstallen ter grootte van circa 4.942 m² behoort tot de mogelijkheden.

Het biedingsformulier (met de in de biedings- en toewijzingsvoorwaarden vermelde stukken) dient in een gesloten enveloppe te worden toegezonden (via aangetekende post met ontvangstbevestiging) of afgegeven aan:
1. notariskantoor Abma Schreurs Notarissen, vestiging Hoorn, Maelsonstraat 28,
1624 NP Hoorn t.a.v. mevrouw Deborah Bosman; of
2. Notariskantoor Hoogerheide, Beatrixlaan 1, 1791 GA Den Burg, Texel

De voormelde biedings- en toewijzingsvoorwaarden met bijbehorend inschrijvingsformulier kan je opvragen bij Van Overbeek Bedrijfsmakelaars in Hoorn: hoorn@vanoverbeek.nl , telefoon 0229-271777.

Toon meer

Kenmerken

Huur BTW belast
Nee
Status
Verkocht
Hoofdbestemming
Bedrijfsruimte
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960
Oppervlakte object
1.387 m2
Toon meer