Van Overbeek kennisbank

Waarmee kunnen we u helpen?

Huizenkopers kunnen steeds meer hypotheek krijgen

Is het waar dat huizenkopers steeds meer hypotheek kunnen krijgen? Als we dit vergelijken met vijf jaar geleden is een hypotheek afsluiten inderdaad een stuk eenvoudiger geworden. Voor een NHG-hypotheek zijn de maximale bedragen nu veel hoger en het tweede inkomen telt ook voor een groter deel mee. Maar dit betekent nog niet dat een huis kopen lukt, want helaas zijn ook de huizenprijzen hard gestegen en is er nog steeds meer vraag dan aanbod.

Lees verder

Hoe lang zet je de hypotheekrente vast?

Weet jij al voor welke rentevaste periode je gaat kiezen? Als je je hypotheekrente voor een lange periode vastzet, betaal je een hogere rente dan voor een korte periode. Als je op dit moment kiest voor een rentevast periode van 5 jaar betaal je een hele lage rente over je hypotheekschuld. Toch kun je beter kiezen voor een langere periode. Je hebt dan nog steeds een zeer lage hypotheekrente en je dekt je tegelijk in tegen mogelijke stijgende hypotheekrentes.

Lees verder

Huis kopen van je ouders, dat is zeker mogelijk!

Gaan jouw ouders het ouderlijk huis te koop zetten? En is dat dé plek waar jij wilt gaan wonen?

Lees verder

Hoeveel eigen geld heb je nodig bij het kopen van een huis?

Ga je een eigen huis kopen? Dan loop je vast en zeker tegen veel vragen aan. Hoeveel eigen geld heb je dan nodig? En met welke kosten moet je rekening houden? Tot 2018 was het mogelijk om je nieuwe huis te financieren inclusief alle bijkomende kosten. Nu is het niet meer mogelijk om een huis te kopen zonder spaargeld. Alle extra kosten betaal je nu uit eigen zak.

Lees verder

Hoe koop je een huis?

Een huis kopen is altijd spannend! Want hoe koop je een huis? Waar begin je? Hoeveel eigen geld heb je nodig en waar moet je allemaal rekening mee houden? Allemaal vragen die op je af komen bij het kopen van een huis. Wij helpen je graag op weg!

Lees verder

Verkoopkosten woning

Wat de verkoopkosten voor de verkoop van je woning zijn is niet in één bedrag te vangen. Het is maar net hoe je jouw huis wilt gaan verkopen. Wil je dit zelf doen of kies je voor een makelaar? Wil je je huis nog opknappen voor het in de verkoop komt of is het al verkoopklaar? Dit heeft allemaal invloed op de verkoopkosten. Laat je in ieder geval goed informeren en kies de manier van verkoop die bij jou past en kijk welke verkoopkosten passen bij jouw budget.

Lees verder

Huis snel verkopen? 5 tips van onze makelaars!

Heb je plannen om je huis te gaan verkopen? Dan wil je vast dat dit snel, voor de beste prijs en vooral zorgeloos gebeurt. Bij deze grote beslissing komt best wel wat kijken. Wat is de beste prijs en hoe verkoop ik mijn huis snel? Onderstaand lees je onze tips. Zo ben je weer een stapje verder in het proces om je huis te gaan verkopen.

Lees verder